TÜSİAD'dan Babacan'a öneriler

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'la teşvik zirvesinde bir araya gelen iş dünyası yeni pakete yönelik çekincelerini ve önerilerini iletti.

Yayınlanma: 02.06.2009 - 12:52
Abone Ol google-news

Ekonomi Koordinasyon Kurulu sonrasında iş dünyasıyla görüşen Devlet Bakanı Ali Babacan, yeni yatırım teşvikleri, istihdam paketi ve Kredi Garanti Fonu hakkında görüşlerini aldı. Yeni teşvik paketiyle ilgili sunumun yapıldığı toplantıda, iş dünyasının görüş ve önerilerini alan Babacan'ın, Perşembe günü Başbakan Erdoğan tarafından yeni teşvik paketiyle ilgili açıklama yapılana kadar sunumun detaylarını kamuoyuyla paylaşmamaları noktasında özel bir ricada bulunduğu öğrenildi.

Toplantıya katılan TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın, yeni teşvik paketiyle ilgili TÜSİAD'ın çekincelerini görüşmede sözlü olarak dile getirdiği öğrenildi. Yeni teşvik paketine yönelik olarak pozisyonunu daha önce belirleyen ve hükümete rapor halinde ileten TÜSİAD Başkanı Yalçındağ'ın, dünkü toplantıda da çekincelerini sözlü olarak aktardığı öğrenildi. Yalçındağ'ın, yeni teşvik paketinde sektörel ve bölgesel ayrıma gidip, rekabeti bozabilecek girişimlerde bulunulması yerine, teknoloji seçimi ve inovasyon girişimlerinin ödüllendirilmesi gerektiği konusunda görüş beyan ettiği ifade edildi.

Babacan'ın iş dünyasıyla yaptığı zirvede TİM'in ihracata yönelik yatırım yapacaklara teşvikte özel indirim verilmesiyle ilgili görüşlerini dile getirdiği, özellikle ihracata pozitif ayrım yapılmasını istediği öğrenildi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Babacan'ın iş dünyasıyla yaptığı toplantıya TÜSİAD Başkanı Arzuhan Yalçındağ, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, MÜSİAD Başkanı Ömer Cihat Vardan, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, TİSK Başkanı Tuğrul Kudatgobilik katılmıştı. Toplantıda ayrıca Hazine Müsteşar Yardımcısı Cavit Dağdaş'ın da bulunduğu öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler