Domuz gribi yine can aldı

Domuz gribi can almaya devam ediyor. Mısır'da yaşayan Amerikalı bir kız çocuğu domuz gribinden dolayı yaşamını yitirdi.

Yayınlanma: 02.06.2009 - 14:18
Abone Ol google-news

Mısır'da ilk domuz gribi vakasının tespit edildiği bildirildi. Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) Kahire'deki yetkilisi, ülkede 12 yaşında Amerikalı bir kız çocuğunda domuz gribi hastalığına yol açan H1N1 virüsüne rastlandığını söyledi.

Bu arada, ABD'nin New York kentinde bir bebeğin, domuz gribinden yaşamını yitirdiği belirtildi. Daily News'in haberinde, Bronx'da yaşayan 11 haftalık Steven Montanez'in dün hayatını kaybettiği, çocuğun, New York'ta domuz gribinden ölen 5. kişi olduğu kaydedildi.

DSÖ'ye göre, domuz gribi vaka sayısı 64 ülkede 17 binden fazla ve hastalık, şimdiye kadar çoğu Meksika'da 100'den fazla kişinin ölümüne yol açtı.

 

Salgın korkusu sürüyor

Domuz gribine neden olan H1N1 virüsünün kimi ülkelerde yayılmayı sürdürmesinin, dünyayı salgın alarmına daha da yaklaştırdığı bildirildi.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Başkan Yardımcısı Keiji Fukuda, telekonferans yöntemiyle gazetecilere yaptığı açıklamada, WHO'nun hastalık alarm düzeyiyle ilgili olarak, şu anda 5. aşamada olunduğunu, ancak 6. aşamaya daha da yaklaşıldığını söyledi.

Birçok ülkede virüsün yayılmasında yolculuklarla ilgili vakalardan daha yerleşik biçimlerine dek geçişler görüldüğünü anlatan Fukuda, bu ülkeler arasında Avrupa'da İngiltere ve İspanya, Asya'da Japonya, Güney Amerika'da Şili ve Avustralya bulunduğunu bildirdi.

WHO'nun son rakamlarına göre hastalığın 64 ülkeye yayıldığını, 18 bin 965 kişiyi etkilediğini ve 117 kişinin ölümüne neden olduğunu ifade eden Fukuda, geniş bir alanda bu hastalığa yakalananların tam sayısının bilinmediğini hatırlattı.

Fukuda, WHO'nun 6 aşamalı olan virüs yayılma ve salgın ölçeğinde, en yüksek aşama içinde 3 aşamalı bir ölçek daha oluşturulması yönünde bir düşünce olduğunu kaydetti.

Böylece grip belirtileri ortalama düzeyde sürse bile 6. aşamaya geçilebileceği ve daha ciddi etkileri olup olmadığının sonra ele alınabileceği düşünülüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler