Çelik ifade verdi

Emekli Binbaşı İhsan Güven ile eşinin öldürülmesi davası kapsamında Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelen şarkıcı Çelik Erişçi, ''tanık'' olarak ifade verdi.

Yayınlanma: 02.06.2009 - 14:38
Abone Ol google-news

Emekli Binbaşı İhsan Güven ile eşi Sibel Güven'in, Tuzla'daki evlerinde öldürülmesine ilişkin 7 sanığın yargılandığı davaya bakan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nce bir önceki duruşmada ''tanık'' olarak ifadesinin alınması kararlaştırılan Çelik Erişçi, yarınki duruşma öncesi avukatı Hakan Ayranpınar ile Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne geldi. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne giren Erişçi, hakime yaklaşık 1 saat ifade verdi.

Adliyeden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erişçi, Ergenekon soruşturmasını yürüten Cumhuriyet savcıları tarafından Güven cinayeti davasının görüldüğü mahkemeye gönderilen ihbar yazısına ilişkin kendisine bilgi sorulduğunu ve sorulara karşılık hakime cevap verdiğini söyledi.

Bir gazetecinin, ''Duruşmaya yarın tanık olarak gelmeniz beklenirken neden bugün geldiniz?'' sorusu üzerine Erişçi, işleri nedeniyle bir süredir Bakü'de bulunduğunu belirterek, tekrar Bakü'ye gideceği için ifade vermeye bugün geldiğini kaydetti.

Kendisine ne sorulduğuna dair soru üzerine de Erişçi, ''Bilgilerin detaylı sorularını sordular. Hatırlayabildiğim... İşte 29 Ekim'de konser vermiştim. Galiba Ankara'da, tarihini hatırlamıyorum. O tip bilgileri sordular, 'böyle bir konser vermişsiniz' diye'' şeklinde konuştu.


"Tarikat üyesi değilim"

Erişçi, ''ihbar mektubundaki İhsan Güven cinayetiyle bağlantısı olduğu iddialarının kendisine sorulup sorulmadığına'' ilişkin de şunları söyledi:
''Özellikle benim çok üstünde durduğum, herkesin çok bilmesini istediğim şey şu; İhsan Güven, Atatürk ilkelerine bağlı emekli bir binbaşıdır. Benim kendisiyle tanışmam da bu sebepledir. Görüş birliğimiz, dostluğumuz bundan ibarettir. Bunun dışında kamuoyuna yansımış olan her şey çok kesin bir şekilde yanlıştır. İhsan Güven kesin olarak bir tarikat lideri değildir. Ben bir tarikat üyesi değilim. Benim söylemek istediklerim bunlardı.''

Erişçi, İhsan Güven cinayeti dışında sorulan her şeye, ''kendisinin çok uzağında şeyler olduğu'' ve ''özellikle imzasız ihbar mailindekilerin hepsinin çok saçma sapan olduğu'' şeklinde yanıt verdiğini dile getirdi.

Çelik Erişçi'nin avukatı Hakan Ayranpınar da müvekkilinin sadece tanık olarak dinlendiğini söyledi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, 25 Şubat 2009'daki duruşmada, tanık olarak dinlenmesine karar verilen Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Ergün Poyraz ve Habip Ümit Sayın ile şarkıcı Çelik Erişçi ve Ayşe Ersoy'un beyanlarının tamamlanmasının ardından, dosyanın yeniden değerlendirme yapılması açısından İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'e gönderilmesini kararlaştırmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler