'Küçük işletmeler gözardı edildi'

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, büyüklere yönelik teşvik sisteminin tüm dünyada terk edildiğini belirterek, başta esnaf ve sanatkarlar olmak üzere küçük işletmeleri de kapsayan, yeni bir teşvik sisteminin uygulamaya konulmasını istedi.

Yayınlanma: 23.08.2008 - 09:17
Abone Ol google-news

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, başta esnaf ve sanatkarlar olmak üzere küçük işletmeleri de kapsayan, yeni bir teşvik sisteminin uygulamaya konulmasını istedi. Palandöken yaptığı açıklamada, büyüklere yönelik teşvik sisteminin tüm dünyada terk edildiğini belirterek, “Yeni teşvik sistemi yürürlüğe konulmalı ve küçük işletmeler göz ardı edilmemeli” dedi. Sadece büyük şirketlerin yararlandığı teşvik sisteminin artık iflas ettiğini vurgulayan Palandöken, teşvik edilmeleri durumunda küçük işletmelerin önemli bir istihdam yaratacağına işaret etti.

Palandöken, teşvikli yatırımlar kapsamında ortalama 270 bin YTL’lik yatırımla bir kişilik istihdam yaratıldığına dikkat çekerek, bu tutarın, devletin teşvik politikalarının başarısızlığının kanıtı olduğunu ifade etti. Teşvik sisteminin büyük işletmeleri esas aldığını ve yalnızca bunların yatırımlarını özendirdiğini belirten Palandöken, küçük işletmeler ile esnaf ve sanatkarın yatırım ve yeni işyeri açma girişimlerinin ise teşvik sisteminden yararlandırılmadığına dikkat çekti. Palandöken, “Teşvik sistemimizin başarısız olmasının asıl nedeni, başta esnaf ve sanatkarlarımız olmak üzere küçük işletmelerimizin hep göz ardı edilmiş olmasıdır” dedi. Bendevi Palandöken, yeni teşvik sisteminde esnaf-tacir, sanatkar-sanayici, küçük işletme-büyük işletme ayrımı yapılmaksızın tüm girişimcilerin desteklenmesi gerektiğini, yatırımların ve istihdamın ancak bu şekilde artırılarak Türkiye’nin gündemindeki en önemli sorun olan işsizliğin kısmen de olsa önlenebileceğini ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler