Meclis'te tartışma çıktı

Meclis Genel Kurulu'nda, tartışma çıktı. Muhalefet partileri mayın tasarısıyla ilgili AKP'nin grup önerisinin oylanamayacağını belirtirken, Meclis Başkanvekili Eyyüp Cenap Gülpınar'ın AKP'nin mayın tasarısıyla ilgili grup önerisinin içtüzüğe uygun olduğunu söylemesi tepkilere neden oldu.

Yayınlanma: 02.06.2009 - 17:18
Abone Ol google-news

Muhalefet partileri mayın tasarısına yönelik direnişini, bugün de genel kurul gündemine grup önerileri getirerek devam ettirdi. DTP, MHP ve CHP'nin grup önerilerinin ardından AKP'nin mayın tasarısının görüşülmesine yönelik grup önerisi tartışmalara yol açtı. MHP Grup başkanvekili Oktay Vural, AKP'nin grup önerisinin Danışma Kurulu'nda ele alınmadığını savunarak genel kurulda görüşülemeyeceğini söyledi. Vural'ın bu itirazına CHP de destek verdi.


AKP ısrar etti

AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, danışma kurulunun toplanması için hazırladıkları teklifi TBMM Başkanlığı'na sunduklarını, yalnızca bunun parti gruplarına iletilmemiş olabileceğini belirterek, iç tüzüğe aykırı hareket etmediklerini söyledi. Bozdağ, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın gruplara gönderdiği yazıda, tekriri müzakere ile ilgili davetin de bulunduğunu, taleplerin iç tüzüğe uygun olduğunu ifade etti.

Muhalefet milletvekilleri sıralara vurarak Bozdağ'ın konuşmasını kesmek istedi. Birleşimi yöneten Meclis Başkanvekili Eyyüp Cenap Gülpınar ise AKP'nin grup önerisinin içtüzüğe göre görüşülebileceğini kaydetti. Gülpınar'ın tutumu üzerinde yapılan usul tartışmasının ardından Gülpınar AKP'nin grup önerisinin görüşmelerine geçileceğini bildirdi. Gülpınar'ın bu tavrı CHP ve MHP milletvekillerinin sert tepkisine yol açtı.


Kürsüye yürüdüler

CHP ve MHP'li milletvekilleri Meclis Başkanlığı kürsüsüne yürüdü. Gülpınar da, bazı CHP milletvekillerinin laf atması üzerine yerinden kalkarak CHP'li vekillerin üzerine yürüdü.

Yaşanan tartışmanın kavgaya dönüşmesi, araya giren Devlet Bakanı Faruk Çelik ve AKP milletvekilleri tarafından önlendi. Bakan Çelik'in sakinleştirmeye çalıştığı Gülpınar salondan çıkartıldı. CHP milletvekilleri ise uzun süre kürsünün önünden ayrılmadı.


Toptan devreye girdi

Genel Kurul Salonu'ndan çıkartılan Gülpınar yaklaşık 1 saat boyunca geri dönmezken, Meclis Başkanı Köksal Toptan, krizin büyümemesi için devreye girerek grup başkanvekillerini toplantıya çağırdı. Yapılan toplantının ardından Meclis Başkanvekili Nevzat Pakdil, birleşimi yönetirken, AKP'nin de mayın tasarısının görüşülmesine ilişkin grup önerisini geri çektiği kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler