Domuz gribi vakası 20 bine yaklaştı

Dünya Sağlık Örgütü, dünya genelindeki domuz gribi vaka sayısının 20 bine yaklaştığını duyurdu.Domuz gribinin ilk görüldüğü ülke Meksika'da bu hastalığa bağlı ölümlerin sayısı 103'e yükseldi. Şili'de ise domuz gribine yol açan Influenza A/H1N1 virüsü nedeniyle 1 kişi öldü.

Yayınlanma: 03.06.2009 - 06:55
Abone Ol google-news

Dünya Sağlık Örgütü'nden yapılan açıklamada, 117 kişinin ölümüne yol açan virüsün 66 ülkede tespit edildiği, ABD'nin son olarak 1000'den fazla vakayı doğrulamasının ardından vaka sayısının 19 bin 273 olarak belirlendiği bildirildi.

Açıklamada, ölümlerin büyük bölümünün Meksika'da olduğu, Avustralya'daki vaka sayısının 204'ten 501'e çıktığı, Kanada'da 194 yeni vakanın tespit edildiği kaydedildi.
 

Meksika

Meksika Sağlık Bakanlığı, ölenlerle birlikte kesinleşen vaka sayısının da 5 bin 563 olduğunu açıkladı. Açıklamada, ölüm ve hasta sayılarındaki artışa rağmen, hastalığın yayılma eğrisinin düştüğüne işaret edildi.

Domuz gribinden bugüne kadar 64 ülkede 117 kişi öldü, yaklaşık 19 bin kişide de hastalık görüldü.
 

Şili'de ilk ölüm

Şili'de, domuz gribine yol açan Influenza A/H1N1 virüsü nedeniyle 1 kişi öldü. Şili Sağlık Bakanı Alvaro Erazo, 37 yaşındaki Fernando Vera'nın domuz gribi sebebiyle öldüğünü, bunun Güney Amerika'da domuz gribinden kaynaklanan ilk ölüm olduğunu açıkladı.
Ülkedeki kesinleşen domuz gribi vakası ise 360 oldu.

 

Filipinler

Filipinler'de bir özel üniversite, yabancı bir öğrencide domuz gribi virüsünün belirlenmesinden sonra 10 günlüğüne tatil edildi. Sağlık Bakanı Francisco Duque, gazetecilere yaptığı açıklamada, 21 yaşındaki Japon öğrencinin domuz gribi olduğunun belirlendiğini, ülkede domuz gribi vakasının 22'ye yükseldiğini söyledi.

Duque, başkent Manila'daki De La Salle üniversitesinin tatil edilmesinin, hastalığı "sınırlama" stratejilerinin bir parçası olduğunu kaydetti.

De La Salle üniversitesinin 11 binden fazla öğrencisinin yaklaşık 370'inin yabancı uyruklu olduğu belirtildi.
 

Almanya'da domuz gripli sayısı 37'ye yükseldi

Almanya'da domuz gribine yakalananların sayısının 37'ye yükseldiği bildirildi. Berlin'deki Robert-Koch Enstitüsü tarafından yapılan açıklamada, ABD'den gelen 19, Meksika'dan gelen 9 ve İngiltere'den gelen bir kişide de domuz gribine yol açan H1N1 virüsünün tespit edildiği, 7 hastanın Almanya'da virüsü kaptığının belirlendiği, bir vakanın ise kaynağının bilinmediği bildirildi.

Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde 12, Bavyera'da 9, Saksonya-Anhalt eyaletinde 5, Hessen eyaletinde 3, Baden-Württemberg, Brandenburg ve Thüringen eyaletlerinde 2'şer, Saksonya ve Hamburg eyaletlerinde de birer kişinin domuz gribi hastası olduğu, ancak tüm hastaların sağlık durumlarının iyi olduğu kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler