Uçağa ait yeni parçalar bulundu

216 yolcu ve 12 kişilik mürettebatıyla, Brezilya'nın Rio de Janerio kentinden Fransa'ya gitmek üzere havalandıktan 4 saat sonra kaybolan Air France'a ait uçağın enkazının Atlas Okyanusu'nda 5 kilometrelik bir alana yayılmış durumda bulunduğu açıklandı. Brezilya Savunma Bakanı Nelson Jobim, enkazın kayıp uçağın enkazı olduğuna dair kuşku olmadığını açıkladı.

Yayınlanma: 03.06.2009 - 07:10
Abone Ol google-news

Brezilya Savunma Bakanı Nelson Jobim, Rio de Janeiro'da düzenlediği basın toplantısında, Brezilya'ya bağlı ''Fernando de Noronha'' takımadalarının kilometrelerce açıklarında bulunan enkazın ''uçağın bu bölgede düştüğünü doğruladığını'' bildirdi.

Enkazda, uçakta bulunan 228 kişiye dair bir işaret görülmediğini belirten Jobim, parçaların çoğununun batması nedeniyle uçağın karakutusunun bulunmasının da zor göründüğünü kaydetti.

Uçağın düşüş nedeninin araştırıldığı, ancak irtibat kesilmeden önce uçaktan ''kabin basıncının düştüğü ve elektrik sisteminin bozulduğuna'' dair otomatik bir mesaj gönderildiği belirtildi. Olayın terör saldırısı olduğuna dair bir işaret olmadığı, ancak tüm olasılıkların değerlendirildiği ifade edildi.

Uçaktaki 228 kişinin tamamının öldüğü sanılıyor. Bu tahminin resmen doğrulanması durumunda kaza, 2001 yılından bu yana yaşanan en ölümlü uçak kazası olacak.

 

Brezilya'da 3 gün yas ilân edildi

Brezilya'da, Rio de Janeiro'dan Paris'e giderken kaybolan ve dün enkazına ait parçalar bulunan Fransız havayolu şirketi Air France'a ait uçaktaki 228 kişi için 3 gün yas ilan edildi.

Guatemala'da resmi ziyarette bulunan Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula'nın yerine vekalet eden Devlet Başkanı Yardımcısı Jose Alencar, ülkede dün geceden itibaren 3 gün yas ilan edildiğini açıkladı.

Brezilya Savunma Bakanı Nelson Jobim, Brezilya ordusuna ait askeri uçakların, kaybolan uçağın enkazını, Atlas Okyanusu'nda 5 kilometrelik bir alana yayılmış durumda bulduklarını ve enkazın kayıp uçağa ait olduğuna dair kuşku bulunmadığını açıklamıştı.

Fransa Hava Yollarına ait Airbus A330 tipi uçak, 2 gün önce Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinden Fransa'nın başkenti Paris'e gitmek üzere havalandıktan 4 saat sonra kaybolmuştu. Uçakta 216 yolcu ve 12 kişilik mürettebat bulunuyordu.

 

Hayatını kaybedenler için tören düzenlenecek

Fransa'nın başkenti Paris'teki Notre Dame Kilisesi ve Paris Camisinde bugün, Rio de Janeiro'dan Paris'e giderken düşen Fransız havayolu şirketi Air France'a ait uçakta hayatını kaybedenler için dini törenler düzenlenecek.

Paris Camisi'ndeki dini törenin ardından, kazada ölen Müslümanların gıyabında cenaze namazı kılınacak.

Fransız Hava Yollarına ait Airbus A330 tipi uçak, 2 gün önce Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinden Fransa'nın başkenti Paris'e gitmek üzere havalandıktan 4 saat sonra kaybolmuştu. Uçakta 216 yolcu ve 12 kişilik mürettebat bulunuyordu.

Uçağın yolcuları arasında, Anadolu Üniversitesi öğretim görevlisi Fatma Ceren Necipoğlu da yer alıyordu.

 

Uçağa ait yeni parçalar bulundu

Brezilya'dan Paris'e giderken Atlas Okyanusu üzerinde kaybolan Air France uçağının enkazından yeni parçalar bulunduğu bildirildi.

Brezilya Hava Kuvvetleri sözcüsü Jorge Amaral, bulunan parçaların birinin 7 metre uzunluğunda olduğunu, bununla birlikte uçağa ait olduğunu gösteren bir işaret bulunmadığını söyledi.

Bunun yanı sıra 10 kadar metal parça ve 20 kilometre boyunca uzanan petrol izinin saptandığını belirten Amaral, son enkaz parçalarının bulunduğu alanda herhangi bir ceset görülmediğini de kaydetti.

Amaral, yeni parçaların daha önce bulunan enkaz parçalarının 90 kilometre güneyinde bulunduğunu da bildirdi.

İlk parçalar, Fernando de Noronha adalarının 640 kilometre kuzeydoğusunda tespit edilmişti. Pazartesi kaybolan uçakta 228 kişi bulunuyordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler