Türkiye'deki 8. vaka

Sağlık Bakanlığı, ABD'nin New York eyaletinden hareket edip 28 Mayıs tarihinde Türkiye'ye gelen bir ABD vatandaşında domuz gribi belirlendiğini bildirdi. Bu vakayla birlikte Türkiye'deki domuz gribi sayısı 8'e yükseldi.

Yayınlanma: 03.06.2009 - 07:05
Abone Ol google-news

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 27 Mayıs'ta ABD'nin New York eyaletinden hareket edip, 28 Mayıs'ta Türkiye'ye gelen bir ABD vatandaşının dün ateş, başağrısı ve halsizlik yakınmasıyla bir sağlık kuruluşuna başvurdugu kaydedildi.

Açıklamada, hastadan alınan numunenin Ulusal Grip Referans Laboratuvarı'ndaki incelemesinde domuz gribi (influenza A/H1N1) belirlendiği belirtildi.

Vakanın Türkiye'de, tanısı konan 8. vaka olduğu kaydedilen açıklamada, vakaların, hastalığın kuluçka döneminde ABD'ye seyahat ettiği bildirildi.

Açıklamada ayrıca, hastanın genel durumunun iyi olduğu ve izole edilerek tedavisine başlanıldığı ifade edilerek, hastanın yakın temaslılarına ulaşıldığı, koruyucu ilaç tedavilerine başlanıldığı ve hastalık belirtileri açısından takiplerinin süreceği duyuruldu.

 

Sınır kapılarında tedbirler artıyor

Öte yandan sınır kapılarında virüse karşı alınan önlemler de artıyor. Edirne Valisi Mustafa Büyük, Kapıkule Sınır Kapısı'na yerleştirilen kameraları yerinde inceleyerek, Edirne Sağlık Müdürü Hatice Gül ve Kapıkule Muhafaza Başmüdürü Kaptan Kılıç'tan bilgi aldı.

Büyük, gazetecilere burada yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı'ndan talep edilen termal kamaraların geldiğini ve 2'sinin Kapıkule Sınır Kapısı'na 1 tanesinin de İpsala Sınır Kapısı'na konulduğunu söyledi.

Kapıkule'deki kameralardan birinin sabit diğerinin ise seyyar olduğunu anlatan Büyük,''Sağlık Bakanlığından talep ettiğimiz termal kameralardan 3 tanesi geldi. Bakanlıktan diğer kapılar için de termal kamera geldiğinde takılacak'' dedi.

Gurbetçi sezonunun yaklaşmasıyla öncelikle Kapıkule olmak üzere diğer sınır kapılarından da yoğun geçişler olacağını anlatan Büyük, şöyle devam etti:

''Gurbetçi sezonumuzun yaklaşmasıyla ve turist sayısındaki artışla Türkiye'ye girişlerde artış yaşanacak. Ülkemize gelen misafirlerimizi rahatsız etmeden, araçlarından indirmeden biz sağlık açısından termal kameralarımızla kontrollerimizi yapacağız. Herhangi şüpheli bir durumda zaten 24 saat esasıyla sağlık ekiplerimiz burada, şüpheli kişi karantina hastanesine kaldırılacak.''

Büyük, daha sonra Bulgaristan'dan Türkiye'ye giriş yapan bir aracın sürücüsüne kendisini tanıtarak, uygulama hakkında bilgi verdi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler