Havalar ısındı ama bölgesel yağışlar geliyor

Hava sıcaklıkları Türkiye genelinde ortalama 30 derece civarında seyrederken, hafta boyunca bölgesel yağışlar görülecek. Bu gece ve yarın ise, Çanakkale ve Balıkesir çevrelerinde kuvvetli yağış bekleniyor.

Yayınlanma: 03.06.2009 - 07:25
Abone Ol google-news

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden elde edilen bilgilere göre; öğle saatlerinden sonra Trakya, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Kars, Ardahan ve Iğdır çevreleri ile akşam saatlerinden itibaren Kıyı Ege, Marmara ve Batı Karadeniz kıyılarında görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların gece saatlerinden sonra Balıkesir ve Çanakkale çevrelerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı bugün, Marmara'nın güney ve batısı ile Ege bölgesinde 2 ila 4 derece azalacak, kuzey, iç ve doğu bölgelerde 4 ila 6 derece artacak. Rüzgar ise genellikle batı ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında, Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, İç Anadolu'nun Batısı ile Batı Karadeniz'de zaman zaman kuvvetlice esecek.

Öte yandan Meteoroloji, gece ve yarın sabah saatlerinde görülecek olan yağışların Çanakkale ve Balıkesir çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.
 

Bölgelerde hava

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Trakya ile gece saatlerinden sonra bölge geneli aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların gece saatlerinden sonra Çanakkale ve Balıkesir çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Ege: Az bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kıyıları (İzmir, Aydın, Manisa ve Muğla'nın kıyı kesimleri) parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Akdeniz: Az bulutlu, zamanla Göller yöresi parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Isparta, Burdur, Antalya'nın iç ve batı çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İç Anadolu: Az bulutlu, zamanla kuzey ve doğusu (Ankara, Kırıkkale, Çankırı, Kırşehir, Yozgat, Sivas, Nevşehir, Kayseri, Niğde) parçalı bulutlu, öğle saatlerinden kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek

Batı Karadeniz: Az bulutlu, zamanla iç kesimleri (Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu), gece saatlerinden sonra Zonguldak ve Bartın çevreleri parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Az bulutlu, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Amasya, Tokat ve Çorum çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzeydoğusu parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kars, Ardahan, Iğdır çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler