"Tapu değişikliği süresi uzatılsın"

Türk İmar Sen Genel Başkanı Necati Alsancak, kat irtifaklı olarak düzenlenmiş tapuların kat mülkiyetine çevrilmesi süresinin 2011 yılı Ocak ayına kadar uzatılmasını istedi.

Yayınlanma: 03.06.2009 - 08:41
Abone Ol google-news

Türk İmar Sen Genel Başkanı Necati Alsancak, yaptığı yazılı açıklamada, "Kat irtifaklı tapuların kat mülkiyetine çevrilmesi, Türkiye'deki mevcut binaların yüzde 90'ına yakın bölümünü ilgilendiriyor. Bu değişikliğin 28 Kasım 2009 tarihine kadar gerçekleşmesi mümkün değildir. Süre mutlaka uzatılmalıdır" dedi.

Önümüzdeki günlerde tapu dairelerinde büyük bir yoğunluk yaşanacağını ve vatandaşların mağdur olacağını ifade eden Alsancak, şunları kaydetti:

"Tapu dairelerinin fiziki ve insan kaynakları sınırlıdır. Büyük bir yığılmayı kaldıramaz. Kaldı ki yaz ayları nedeniyle personelin bir kısmı da izin kullanacaktır.  Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü bu sorunun farkına vararak gerekli adımları hemen atmalı, tapu değişikliği için süre uzatımına gitmelidir. Bu arada yoğun bir iş temposu ile görev yapan tapu çalışanlarının ekonomik sıkıntıları da artık giderilmelidir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler