Mayında anlaşma sağlanamadı

AKP'nin, Suriye sınırındaki mayınlı arazinin temizlenmesine ilişkin tasarının görüşmeleri tamamlanıncaya kadar, bugünkü Genel Kurul çalışmalarının devam etmesine ilişkin önerisi, TBMM Danışma Kurulu'nda kabul edilmedi.

Yayınlanma: 03.06.2009 - 08:44
Abone Ol google-news

Danışma Kurulu, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın başkanlığında toplandı. AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ve DTP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan'ın katıldığı Danışma Kurulu'nda, Genel Kurulun gündemine ve çalışma saatlerine ilişkin önerilerde uzlaşma sağlanamadı. TBMM Genel Kurulu'nu bugün Köksal Toptan yöneteceği bildirildi.
 

"Her siyasi parti, kendi grup önerisini Başkanlığa sunacak"

AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, TBMM Başkanı Köksal Toptan başkanlığında gerçekleştirilen Danışma Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, 4 siyasi parti grubunun da Danışma Kurulunun toplanmasını talep ettiğini söyledi.

Meclis Başkanlığı'nın da Hükümet'in, Suriye sınırındaki mayınlı arazinin temizlenmesine ilişkin yasa tasarısındaki tekriri müzakere talebini gündeme getirdiğini belirten Bozdağ, ''Müzakereler yapıldı ama gruplar arası bir uzlaşma olmadı. Onun için her siyasi parti, kendi grup önerisini Başkanlığa sunacak'' dedi.

Bozdağ, AKP'nin; Genel Kurulun bugün, sözkonusu tasarı yasalaşana kadar çalışmasını önerdiğini bildirdi.

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay da partisinin, Genel Kurulda bugün muhtarların, MHP'nin esnafın, DTP'nin de güneydoğudaki göçebelerin sorunlarının görüşülmesini istediğini ifade etti.

AKP'nin, Genel Kurulun bugün, mayınların temizlenmesine ilişkin tasarının bitimine kadar çalışmasını istediğini belirten Okay, iktidar partisinin, ''Genel Kurulun 1 Temmuza kadar, salı günleri 15.00-24.00, çarşamba ve perşembe günleri 13.00-24.00, cuma günleri ise 14.00-24.00 saatleri arasında çalışmasını'' istediğini kaydetti.

Hakkı Suha Okay, ''Anlaşmamakta anlaştık. Parlamento idaresinin üstünde bir Başbakan iradesi ve parlamentoyu, 'madem 4 haftada bu yasayı çıkaramadınız, o zaman sizi cezalandırıyorum, 4 Ağustos'a kadar da Meclisi çalıştıracağım' türündeki üslubunu içimize sindiremediğimizi söyledim. Bu, Meclise haksızlıktır, Meclis iradesine saygısızlıktır. Bir Başbakan ya da genel başkanın, parlamentoyu, parlamenterleri cezalandırırcasına çalışma takvimi koymasının doğru olmadığını söyledim'' diye konuştu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler