Ünlü fizikçiler Antalya'da buluşacak

Nobel Fizik Ödülü Jüri üyeleri ile Nobel ödüllü fizikçilerin de katılacağı 2. Uluslararası Süper İletkenlik ve Magnetizma Kongresi, 2010 yılında Antalya'da yapılacak.

Yayınlanma: 03.06.2009 - 08:41
Abone Ol google-news

Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi ve Konferans Düzenleme Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ali Gencer, 2010 yılında Antalya'da düzenlenecek olan 2. Uluslararası Süper İletkenlik ve Magnetizma Kongresi hakkında bilgi verdi.

Prof. Dr. Gencer, 109 ülkeden 800'e yakın fizikçinin katılacağı 2. Uluslararası Süper İletkenlik ve Magnetizma Kongresi'nin, gelecek yıl 25-30 Nisan tarihleri arasında Antalya'da gerçekleştirileceğini bildirdi. Bu alanda dünyada söz sahibi olmuş, Nobel Fizik Ödülü jüri başkan ve üyelerinin de katılacağı kongrede, dünyada çığır açan, devrim niteliğindeki teknolojilerin tartışılacağını bildiren Prof. Dr. Gencer, şunları söyledi:
''Kongrede, elektriğin kayıpsız şekilde bir yerden bir yere nakli, hızı saatte 600 kilometreye yaklaşan trenlerin (uçan trenler) yapımı, Magnetik Rezonans Görüntüleme sistemi ana ünitesini oluşturan iletken magnetizin tasarımı (mıknatıs), elektrik taşınması sırasında ani yükselen ve alçalmasında ortaya çıkan arızaların önlenmesine yönelik akım sınırlayıcı cihazların tasarımı gibi konular tartışılacak. Kongreye, fizik konusunda dünyaca ünlü dergilerin editörleri de katılacak.''

Kongrenin ilkinin geçen yıl yine Antalya'nın Side beldesinde düzenlendiğini ve 400 bilim adamının katıldığını hatırlatan Prof. Dr. Gencer, ''Antalya, turizmde olduğu gibi kongrelerin de merkezi olmaya başladı. Antalya'yı bir bilim merkezi haline getirmek, Türkiye'nin de bu konularda çalışan bilim adamları olduğunu göstermek istiyoruz'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler