"68'liler Vakfı'nın kapatılmasının gerekçesi siyasidir"

68'liler Birliği Vakfı aleyhine açılan kapatma davasının görülmesine başlandı. Duruşmaya katılan 68'liler Birliği Vakfı Başkanı Sönmez Targan, "Bugün başlayan dava gerekçesi ne olursa olsun, özünde siyasal bir davadır. Siyasal erkin kendisi gibi düşünmeyen sivil toplum kuruluşlarına bakışıyla yakından ilgilidir'' dedi.

Yayınlanma: 03.06.2009 - 08:59
Abone Ol google-news

Fatih 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen, 68'liler Birliği Vakfı aleyhine açılan kapatma davasının duruşmasına, 68'liler Birliği Vakfı Başkanı Sönmez Targan ile vakıf genel sekreteri ve avukatı Namık Kemal Boya ve diğer yöneticileri katıldı.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve 68'liler Birliği Vakfı'nın kapatma ile ilgili dilekçelerini sundukları dava, delillerin toplanması ve tanık listelerinin oluşturulması için ertelendi.

Duruşmanın ardından Fatih Adliyesi önünde bir açıklama yapan Targan, dava gerekçesinde vakfın mal varlığı olmadığına vurgu yapıldığını ifade ederek, ''68'liler Birliği Vakfı, piyasa düzeneklerine göre kurulmuş bir ticaret ya da yatırım şirketi değildir'' dedi.

Daha önce de bir kapatılma süreci atlattıklarını ifade eden Targan, ''Vakıflar Genel Müdürlüğü İstanbul Bölge Müdürlüğü müfettişleri, bazı siyasi yönlendirmeler sonucu hazırladıkları raporla bize dava açmışlardı. 5 yıl süren davanın ardından, vakfımız aklanmıştı. Bugün başlayan dava da gerekçesi ne olursa olsun, özünde siyasal bir davadır. Siyasal erkin kendisi gibi düşünmeyen sivil toplum kuruluşlarına bakışıyla yakından ilgilidir'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler