Kekova turistlerin gözdesi

Turistler, Antalya'nın Demre ilçesindeki Kekova'yı ziyarete başladı. Havanın ısınmasının ardından Demre'nin Çayağzı Limanı'ndan, Üçağız köyünden ve Kaş ilçesinden Kekova'ya yat turları düzenliyor.

Yayınlanma: 03.06.2009 - 09:45
Abone Ol google-news

Turizm sezonunun açılmasıyla birlikte Güney sahilleri de hareketlendi. Demre'nin Çayağzı Limanı'ndan, Üçağız köyünden ve Kaş ilçesinden Kekova'ya yat turları düzenliyor. Yerli ve yabancı turistler, yat turunda ilk durak olan, binlerce yıl önce depremle yer altında kalan Likya uygarlığının önemli kentlerinden Batık Kent'te aynalı yatlardan suyun altındaki kalıntıları gözlemliyor, fotoğraf çekiyor. Daha sonra Simena Antik Kenti'nin önünden geçen yatlar burada mola veriyor ve turistler kaleye çıkıyor. Turistler, dönüş yolunda verilen yüzme molasında serinliyor.

Yatlarla tura çıkan Rus bankacı Tetyana Kayukova, ilk kez Türkiye'ye tatile geldiğini belirterek, tarihi yapıların yüzyıllarca korunmuş olması ve doğanın güzelliğinden çok etkilendiğini söyledi.

Ukraynalı Anastasiya Lutskina da tarihin, doğanın ve denizin içi içe olduğu böyle bir güzelliğin başka bir yerde olmadığını belirterek, sonbaharda tekrar geleceğini bildirdi. Rus Uadejda Markova ise birçok ülke gezdiğini, buradaki güzelliği başka yerde görmediğini kaydetti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler