Bakırköy'de patlama: 3 yaralı

İstanbul Bakırköy'de gaz sıkışması sebebiyle bir patlama meydana geldi. Resmi kaynaklardan alınan bilgiye göre olayda 3 kişi yaralandı. Olayla ilgili araştırmalar devam ediyor...

Yayınlanma: 03.06.2009 - 09:43
Abone Ol google-news

İstanbul Bakırköy'de gaz sıkışması sebebiyle bir patlama oldu. Patlama, Bakırköy’ün en işlek caddelerinden birinde, 5 katlı bir binanın bodrum katında bulunan bir kafeteryada meydana geldi. Resmi kaynaklardan alınan bilgiye göre; olayda kafenin sahibi 2 kişi ve bir müşteri yaralandı.

Patlama sonucunda çok sayıda kişi yaralandı. İtfaiye ekiplerinin yaptığı anonslarda patlamanın gaz sıkışması nedeniyle meydana gelmiş olabileceği kaydediliyor.

Polis ve itfaiye ekipleri bölgede geniş güvenlik önlemleri alırken, bölgeye çok sayıda ambulans olay yerine hareket etti…


Patlama tüp gazdan meydana geldi

Olayla ilgili açıklama yapan İstanbul Valisi Muammer Güler “İtfaiyeden aldığım son bilgilere göre patlama tüp gazdan meydana geldiği şeklinde. Hastaneye kaldırılan yaralıların durumu ağır değil.

Buradaki patlama terör olayı değil. Yangın söz konusu olmadı, patlama tüp gazdan meydana geldi.”
dedi.


"Terörle ilgili bir durum yok"

Bakırköy Kaymakamı Dursun Ali Şahin, patlamanın, kafeteryanın mutfak bölümündeki bir LPG tüpünden kaynaklandığını bildirdi.

Şahin, olay yerine gelerek incelemede bulunduktan sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kafeteryada tüp kullanımının yasak olduğunu belirterek, işletmenin ruhsatlı olduğunu tahmin ettiğini söyledi.

Olayın araştırıldığını ifade eden Şahin, ilk bilgilere göre patlamada 3 kişinin yaralandığını ve ağır yaralanan olmadığını bildirdi.

Şahin, bu kişilerin hastanede tedavilerinin sürdüğünü anlatarak, "Terörle ilgili bir durum yok" dedi.

Bu arada itfaiye ekipleri, çökme meydana gelme ihtimaline karşılık binadaki yurttaşları merdiven aracıyla tahliye etti.

Bakırköy'de patlamanın meydana geldiği kafeteryanın bulunduğu sokak, polisin incelemelerini tamamlamasının ardından yaya trafiğine açıldı.

Fotoğraf: Hürriyet


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler