Yolsuzluk iddiası istifa getirdi

İngiltere'de Avam Kamarası üyelerinin devlete ödettirdikleri masraflarla ilgili olarak ortaya çıkan ve iktidardaki partinin halk desteğinde önemli bir gerilemeye neden olduğu için Toplumlar ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Bakanı Hazel Blears istifasını Başbakan Gordon Brown'a sundu.

Yayınlanma: 03.06.2009 - 11:59
Abone Ol google-news

Uzun bir süredir devlete ödettirdiği masraflar ve sattığı bir dairenin vergisini ödemediği gerekçesiyle eleştirilerin hedefi olan Toplumlar ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Bakanı Hazel Blears, Başbakan Gordon Brown'un yarın yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimleri ve yerel seçimlerin ardından planladığı kabine revizyonunu da beklemedi.

İşçi Partisi'nin Avam Kamarası'ndaki eski grup başkanlarından olan Salford milletvekili Blears, dairesinin karı üzerinden ödemek durumunda olup da ödemediği 13 bin sterlini devlet hazinesine geri vermişti.

Blears, kendisinin yanlış bir şey yapmadığını savunmuş, ancak Başbakan Brown, Blears'ın durumunun kabul edilemez olduğu yolunda açıklama yapmıştı.

Siyasi gözlemciler, Blears'ın seçim sonuçlarını ve kabine revizyonunu bile beklemeden istifa etmesinin altında, Brown'a olan kızgınlığının bulunduğunu belirtiyor.

Blears, istifanın ardından yaptığı açıklamada, yüksek mevkileri asla kendisi ve kişisel kazancı için istemediğini, sadece halka hizmet için bu görevlere talip olduğunu bildirdi.
Sade bir milletvekili olarak halka hizmet etmeyi sürdüreceğini belirten Blears, yarınki seçimlerde partisi için oy istemeyi ihmal etmedi.

Muhafazakar Parti adına açıklama yapan milletvekili Theresa May ise Blears'ın istifa kararının Başbakan Gordon Brown'u zayıflatmaya yönelik hesaplı bir tavır gibi göründüğünü söyledi. May, ''Gordon Brown için oyun bitmiş görünüyor. İşçi Partisi hükümeti son nefesini veriyor'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler