Baykal'dan patlamada yaralananlara ziyaret

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İzmir'deki patlamaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Baykal, "Şiddeti, terörü bir siyasi mücadele yöntemi olarak kabul etmek, hiçbir şekilde insani anlayış olamaz" dedi.

Yayınlanma: 23.08.2008 - 10:04
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Konak ilçesindeki patlamada yaralanan Albay Ahmet Kılınç ile polis memuru Abbas Kalender'i, tedavi gördükleri İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ziyaret etti.

Ziyaretin ardından, yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığını, normal tedavi sürecinin devam ettiğini ifade eden Baykal, şöyle konuştu:

"Şiddeti, terörü bir siyasi mücadele yöntemi olarak kabul etmek, hiçbir şekilde insani anlayış olamaz. Şiddet ve terör bir siyaset yöntemi değildir. İnsanlar farklı şeyler düşünebilir ama bunu birbirlerinin yaşamına kastederek götürmek günümüzün insanlık anlayışında kabul edilemez. Bunlarla bir yere varamayacaklarını görecekler. Ulusal dayanışmamızı, birliğimizi, bütünlüğümüzü, Türkiye Cumhuriyetini sarsmaya yönelik bu eylem, bir umutsuzluğun yansımasıdır, çaresizliğin yansımasıdır. Kaybettikleri mücadelenin intikamını almak isteyerek, masum insanlara bu saldırıları reva görmekteler. Ama bu toplumun onlara karşı tepkisini daha da artırıyor."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler