Ankara'da çatışma

Ankara'da Yüksel Caddesi'nde dün akşam yaşanan olayların devamında bugün çıkan kavgada biri emniyet amiri iki kişi yaralandı.

Yayınlanma: 03.06.2009 - 12:56
Abone Ol google-news

Ankara'da dün Kızılay Konur Sokak'ta üç ayrı grubun açtığı standa müdahale eden kişiler ile stand başında bekleyenler arasında kavga çıkmış, olayla ilgili 18 kişi gözaltına alınmıştı.

Olayların ardından bugün öğle saatlerinde çeşitli sivil toplum örgütlerine üye kişiler stand önünde toplanarak, olayları protesto eden basın açıklaması yaptı.

Açıklamanın ardından bir süre daha slogan atan eylemcilere, elinde “sallama” olarak tabir edilen kesici alet bulunan bir kişi saldırdı. Bu sırada emniyet amiri Mehmet Işık saldırganın elindeki aleti almak için müdahale etti. Gruptakiler de saldırganı linç etmek istedi. Saldırgan ile müdahalede bulunan Işık yaralandı. Yaralılar ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Bu sırada polis, gruba göz yaşartıcı gaz sıkarak müdahale etti. Gruptakilerin taşla karşılık vermesi üzerine Konur Sokak, Mithatpaşa Caddesi ve Yüksel Caddesine açılan sokaklarda polis ile gruptakiler arasında kovalamaca yaşandı. Mithatpaşa Caddesine yönelen gruba Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı'ndan (TOMA) tazyikli su sıkıldı.

Eylemciler ile polis arasında çıkan olaylar devam ederken, olayların gerçekleştiği yerdeki esnaf dükkanlarını kapatarak koruma altına almaya çalıştı.

 

Grup basın açıklamasının ardından dağıldı

Kızılay'da dün çıkan ve bugün de devam eden olaylar sonrası Yüksek Caddesi'ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde toplanan grup basın açıklamasının ardından dağıldı.

Basın açıklamasında, olayların kamuoyuna yansıtıldığı gibi gelişmediği belirtilerek, stant açan grupların esnafla herhangi bir problemi olmadığı kaydedildi. Açıklamanın ardından bir süre slogan atan grup, daha sonra dağıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler