MKE barut fabrikasında eylem

Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) Kurumu Barut Fabrikası'nda çalışan Türkiye Kamu-Sen üyeleri, yöneticilerin keyfi uygulamalarını gerekçe göstererek fabrika önünde eylem yaptı.

Yayınlanma: 03.06.2009 - 14:09
Abone Ol google-news

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ile bazı sendika yöneticileri ve çalışanlar Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) Kurumu Barut Fabrikası önünde eylem yaptı.

Akyıldız, iş yerinde memurların özellikle teknik nöbet konusunda ciddi sıkıntılarla karşılaştıklarını belirterek, ''MKE'deki sorunlar için iş verenle defalarca görüşme talebimiz oldu. Sorunlar kendilerine iletildi. İdare kurulu toplantılarında görüşüldü ve çözüm üzerinde mutabakata varıldı. Ancak her ne hikmetse kurumun yöneticileri keyfi uygulamalardan vazgeçmediler'' dedi.

Bircan Akyıldız, durup dururken açıklama yapmadığını, iş yerindeki sorunun çözümü için üst düzey yetkililerden birim yetkililerine kadar herkesle görüşmeye çalıştığını belirterek, şunları kaydetti:

''Buraya gelmeden önce Kurumun Genel Müdür Yardımcısı beni telefonla arayarak, 'Bu konuları görüşelim ve sorunları konuşalım' dedi. Biz de sorunların çözümü için zemin arayışında olduğumuzu söyledik. Keyfi uygulamanın kalkmasını talep ettik. Ama ne yazık ki buraya gelirken, yetkililerin bir yalan haberle buradaki eylemin iptal edildiğini sizlere duyurduğunu öğrendik. Yönetici yalan söylemez.''

MKE yöneticilerinin samimi olmadığının ve yalan söylediğinin anlaşıldığını'' iddia eden Bircan Akyıldız, eylemlerin Genel Müdürlük önünde devam edeceğini bildirdi.
Akyıldız, ''Hiçbir fabrikada teknik nöbet tutulmadığı halde barut fabrikasında teknik nöbet tutulmasının nedenini birileri çıkıp anlatsın. Bu keyfi uygulamanın arkasında acaba fabrika müdürü mü, yoksa müdür yardımcısı mı var? Keyfi uygulamalara son verilip sorun çözülene kadar eylemimizi sürdüreceğiz'' diye konuştu. Açıklamanın ardından memurlar, iş yerlerine döndü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler