Kartal'da baz istasyonu protestosu

İstanbul Kartal'da bir ilköğretim okulunun yakınına yapılan baz istasyonu tepkiyle karşılandı. Okulun öğrencileri ve veliler çeşitli dövizler taşıyarak baz istasyonunun kaldırılmasını istediler.

Yayınlanma: 03.06.2009 - 14:10
Abone Ol google-news

Kartal'da bir grup, Soğanlı İlköğretim Okulu'nun yakınındaki baz istasyonunun kaldırılmasını istedi. Soğanlı İlköğretim Okulu öğrencileri, veliler ve Gümüşpınar Mahallesi sakinleri, Gülen Sokak'ta, çatısında baz istasyonu kurulan 4 katlı binanın önünde toplandı.

''Baza hayır'' sloganları atan gruptakiler, ''Kansere hayır'' ''Dikkat! Azrail burada'', ''Para mı, sağlık mı?'', ''Temiz hava istiyoruz'' ve ''Çocuklarımız ölmeden hatadan dönülsün'' yazılı dövizler taşıdı.

Grup adına açıklama yapan Nurdan Akçadaşoğlu, okulun yakınındaki 4 katlı binanın çatısına kurulan baz istasyonunun, okuldaki öğrenciler ve aynı sokaktaki parkta oynayan çocuklar ile mahallelilerin sağlığını tehdit ettiğini belirtti.

Çocuklarının sağlığından endişe duyduklarını belirten Akçadaşoğlu, ''Sağlıklı ve eğitimli insanlar olsunlar diye okula gönderdiğimiz çocuklar ciddi tehdit altındadır. Baz istasyonlarının uzmanlar tarafından bildirilen birçok zararı vardır. Buna engel olmak, vicdanı olan her insanın görevidir. Baz istasyonunun bir an önce kaldırılmasını istiyoruz'' diye konuştu. Protestolarını bir süre alkışlarla sürdüren gruptakiler daha sonra dağıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon