Eğitim-Sen'den "toplu sözleşme" yürüyüşü

Trabzon'da Eğitim-Sen üyeleri, kamu çalışanlarının sorunlarının çözümü ve Milli Eğitim Bakanlığının toplu iş sözleşmesi masasına oturmasını sağlamak amacıyla yürüyüş yaptı.

Yayınlanma: 03.06.2009 - 14:25
Abone Ol google-news

Trabzon Atatürk Alanı'ndaki Meydan Parkı'nda bir araya gelen Eğitim-Sen üyesi bir grup, çeşitli döviz ve pankartlar açarak, sloganlar attı.

Eğitim-Sen Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Sayım Gültekin burada yaptığı açıklamada, Türkiye'de çalışanların işten çıkartıldığını, fabrika, atölye ve küçük işletmelerin kapandığını, işsizliğin arttığını, eğitim ve sağlık hakkının da rafa kaldırıldığını savundu.

Gültekin, hükümetin kamu emekçilerinin toplu sözleşme hakkını kabul etmediğini ancak mahkemelerin toplu sözleşme haklarını kullanabileceğine ilişkin kararlar verdiğini belirterek, taleplerinin ancak Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılacak toplu sözleşmeyle gerçekleşeceğine inandıklarını söyledi.

Grup, açıklamanın ardından sloganlar eşliğinde, Meydan Parkı'ndan sahile kadar yürüdü. Bu arada grup üyeleri ile kendilerine yönelik çeşitli sözler söyleyen bir kişi arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Daha sonra gruptakiler, Eğitim-Sen'in Ankara'ya yürüyüş eylemine katılmak üzere otobüslerle Ankara'ya hareket etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon