"Silindir de teğet geçer"

DSP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Macit, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın DSP iktidarına yönelik sözlerini eleştirdi. "Başbakan, kendini savunmak için dönemin DSP iktidarını hedef almaktan vazgeçsin" diyen Macit, Erdoğan'ın 'teğet geçecek' sözüne atıfta bulunarak "silindir de teğet geçer ve ezer" ifadesini kullandı.

Yayınlanma: 03.06.2009 - 14:41
Abone Ol google-news

DSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Macit, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Altınpark ANFA Salonu'nda düzenlenen AKP'li belde belediye başkanları toplantısındaki sözlerine tepki göstererek, şunları kaydetti:

"Başbakan, söylediklerinin doğru olmadığını en iyi kendisi bilir. Kendisini savunmak için DSP iktidarını eleştirmekten ve o dönemi hedef almaktan vazgeçsin. Müflis tüccar, eski defterleri karıştırırmış. DSP iktidarında vatandaş hiç değilse evine ekmek götürebiliyor, borçlarını da ödeyebiliyordu. İnsanlarımız AKP iktidarı döneminde gördüğü zulmü, savaş yılları da dahil hiçbir dönemde görmedi. Başbakan kendini haklı çıkarmak için 7 yıl öncesinden medet ummasın. 7 yıldır tek başına iktidardır, ne yapacaksa yapsın. Ne acıdır ki, AKP döneminde geçinemeyen insanlarımız, çöplüklerden karnını doyurmaya çalışıyor. AKP her şeyden önce insan haklarına aykırı, insan onurunu inciten bu durumu önlesin. AKP, beton binalar dikmekle övünmek ve insanlarımızı borçlandırmak yerine, sosyal devlet olmanın gereği, insanlarımıza insanca bir yaşam sunsun."

 

"Silindir de teğet geçer"

"Başbakan ekonomik kriz için hep 'teğet geçecek' diyordu. Doğrudur. Ekonomik kriz teğet geçmiştir. Ancak silindir de teğet geçer ve ezer. AKP iktidarının yanlış ekonomi politikaları yüzünden kriz, bir 'silindir gibi' teğet geçmiş ve halkımızı ezmiştir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler