4. Erguvan Çevre Ödülleri sahiplerini buldu

İstanbul Çevre ve Orman Müdürlüğü'nün düzenlediği ''4. Erguvan Çevre Ödülleri'' kapsamında ilk ve orta öğretim öğrencileri arasında düzenlenen resim, karikatür, fotoğraf, afiş ve slogan katagorilerinde ödül alanlara ödülleri dağıtıldı.

Yayınlanma: 03.06.2009 - 15:02
Abone Ol google-news

İstanbul Çevre ve Orman Müdürlüğü'nün ''4. Erguvan Çevre Ödülleri'' sahiplerini buldu. Cemal Reşit Rey Konser Salonu'ndaki törende konuşan İstanbul Çevre ve Orman Müdürü Mehmet Emin Birpınar, resimleri yapan çocuklara ve yardımcı olan öğretmenlere teşekkür ederek, ''Biz gençlere çok temiz bir çevre bırakamıyoruz. Bunun için özür diliyoruz. Gelecek kuşaklara, mümkün olduğunca israftan kaçınarak temiz bir çevre bırakmaya çalışmalıyız'' dedi.

''Türkiye'nin En Çevreci Belediyesi Seçilme Projesi'' kapsamında İstanbul'da Şişli Belediyesi birinci olurken, ikinciliği Kadıköy Belediyesi, üçüncülüğü de Bağcılar Belediyesi kazandı.

Çevre ve Orman Bakanlığı'nca geçen yıl başlatılan ''En Çevreci İlköğretim Okulu Yarışması''na, bu yıl İstanbul birinciliğini kazanan Tuzla Barbaros İlköğretim Okulu'nun katılacağı açıklandı.

Törende, 4. Erguvan Çevre Ödülleri kapsamında ilk ve orta öğretim öğrencileri arasında düzenlenen resim, karikatür, fotoğraf, afiş ve slogan yarışmalarında dereceye giren öğrencilere madalya ve ödülleri de dağıtıldı. Kategori birincilerine dizüstü bilgisayar, ikincilere bisiklet, üçüncülere ise scooter hediye edildi.

Törenin ardından etkinliklere sponsorluk yapan kuruluşlara plaketleri verildi. Sultangazi Cumhuriyet İlköğretim Okulu korosunun konser verdiği törene Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler