Malatya'da domuz gribi virüsüne rastlanmadı

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Yaşar Bayındır, dün, domuz gribi şüphesiyle Beydağı Devlet Hastanesi'nde müşahede altına alınan çocuk ve ailesinde virüse rastlanmadığını bildirdi.

Yayınlanma: 03.06.2009 - 15:26
Abone Ol google-news

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Yaşar Bayındır, yaptığı açıklamada, 3 gün önce hava yoluyla Almanya'dan Malatya'ya gelen ve kimliği açıklanmayan 1.5 yaşındaki çocuk ve ailesinin domuz gribi şüphesiyle Beydağı Devlet Hastanesi'ne sevk edildiğini kaydetti.

Hastanede müşahede altına alınan ailenin, domuz gribine rastlanmayınca taburcu edildiğini belirten Bayındır, şu bilgiyi verdi:
''Sağlık Bakanlığı'nın talimatları gereği, olası ve kesin vakaların takibi Sağlık Müdürlüğü'nün kararıyla Beydağı Devlet Hastanesi'nde yapılacaktır. Yoğun bakım gereken hastaların takip ve tedavileri ise İl Pandemi İzlemi Kurulu tarafından da belirlendiği gibi İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yapılacaktır. Halkımızın yetkili makamlardan bilgilendirilmesi sayesinde gereksiz panik söz konusu olmayacaktır.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler