Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet gazetesi; seçimlerde oy kaybı, kabine değişikliği ve mayın yasası derken AKP'nin tabanındaki rahatsızlığı 'AKP'de huzur kaçtı' başlığı ile analiz ediyor. Vatan gazetesi de manşetine 'Türkiye'de olsa ne olurdu'' diyerek İngiltere'de yaşanan yolsuzluğun yarattığı istifa depremlerini taşıdı. İşte gazetelerin manşetleri...

Yayınlanma: 04.06.2009 - 06:46
Abone Ol google-news


CUMHURİYET

AKP’de huzur kaçtı


Oy kaybı nedeniyle büyük hayal kırıklığı yaşayan AKP’de, Erdoğan’ın kabine revizyonundaki tercihleri sıkıntı yarattı. Bakanlık bekleyen birçok milletvekili ve bakanlıktan alınan isimler Başbakan Erdoğan’a kırıldı. Kongrelerde genel merkezin tek liste için baskı yapması, bu nedenle bazı illerde kavgalar yaşanması, bazı ilçe örgütlerinin feshedilmesi hoşnutsuzluğa yol açtı.

Suriye sınırındaki mayınların temizlenmesi karşılığında arazilerin 44 yıllığına İsrailli firmaya verileceği iddiaları milletvekillerini rahatsız etti. Sıkıntılar özellikle mayın tasarısıyla birlikte su yüzüne çıktı. Erdoğan’ın bugün açıklaması beklenen teşvik paketi de eleştirilere neden oldu. Kendilerine bilgi verilmemesine tepki gösteren bazı AKP’li vekiller teşvik kriterlerini anlamakta güçlük çektiklerini belirttiler.




HÜRRİYET

Arar bulur yok ederim


Genelkurmay Başkanı Org. Başbuğ, PKK terörünün bitirilmesi ve 'tarihi fırsat' tartışmaları konusunda Hürriyet'e önemli açıklamalar yaptı.




MİLLİYET

'Yasal' ayıp 4 bakan yedi

İngiltere'de bazi şahsi harcamalrını yasadaki boşluktan faydalanıp devlete fatura eden 4 bakan istifa etmek zorunda kaldı.



RADİKAL

Öğrencinin tercihi belli


Öğrencilerin görüşü: Lisedeki tercihle bağlı kalmak istemezdm. İmkan olsa bölüm değiştirirdim.




AKŞAM

3.7 ile 0.8 birleşiyor


Demirel'in işareti ile siyasate dönen Cindoruk, merkez sağın bir dönem iki önemli partisi olan DP ve ANAVATAN'ı birleştirmek için söz kesti. Şahit, Mesut Yılmaz'dı



POSTA

Ruhsal felaket


Murat Yüksel, Adana'da ailesinden 8 kişiyi katlettikten sonra evinde intihar mektubu yazarken yakalanmıştı. Başta Murat Yüksel olmak üzere ailenin neredeyse tüm fertlerinin ağır ruhsal sorunlar yüzünden farklı dönemlerde tedavi gördüğü ortaya çıktı.



VATAN

Türkiye'de olsa ne olurdu?


İngiltere'de toplam 4 milyon TL'yi bulmayan özel faturaların devlete ödettirdiği ortaya çıkan 4 bakan ile iktidar ve muhalefetten 16 milletvekili istifa etti.



HABER TÜRK

Aç mı kalsın


15 milyonluk İspark ihalesini Belediye Meclis üyesinin oğulları aldı. AKP'li üye "PArti yüzde 47 oy aldı, üyeler aç mı kalsın" dedi.



BİRGÜN

A K P edepsiz


PArtisine 'AK Parti' yerine 'AKP' diyenlere kızan Erdoğan, "Bunu edep dışı söylemekteler" dedi.



SABAH

Zıplamaya 2 yıl hapis


DTP aday tanıtım toplantısına katılan genç, slogan atılırken zıpladığı için, teröre destekten ceza aldı



TERCÜMAN

Sefer tasıan dönüş

Ekonomik kriz, dar gelirliye ve orta direğe harcamalarını kıstırırken, bazı kamu ve özel şirketlerde öğle yemeğinin kesilmesi işçiyi, memuru sefer tası taşımaya mecbur etti.



YENİ ŞAFAK

Üçü bir arada


DP lideri Cindoruk ile Anavatan Genel BAşkanı Salih Uzun, 31 Aralık'a kadar birleşmenin tamamlanmasını kararlaştırdılar.



ZAMAN

Psikiyatri hastaları takip edilmeyince katliamlara davetiye çıkıyor


Adana'da ailesini katleden Murat Yüksel'in daha önce psikolojik tedavi görmesi gözleri bu alandaki sağlık hizmetlerine çevirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler