Kemanın minik ustası

Ankara Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Hazırlık İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Berfin Aksu, kemanıyla sergilediği büyük performansıyla uluslararası çaptaki yarışmada ikinci oldu.

Yayınlanma: 04.06.2009 - 08:19
Abone Ol google-news

Sanat dünyasının seçkin yarışmaları arasında yer alan İtalya'nın Fermo kentindeki 16. Uluslararası Andrea Postacchini Keman Yarışması'na katılan küçük Berfin, Rusya, Almanya, ABD, Avusturya, Avustralya, İngiltere ve Fransa'nın da aralarında bulunduğu 37 ülkeden 123 sanatçıyla yarıştı.

Türkiye'den katılan ilk ve tek yarışmacı olan İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Berfin Aksu, ''İkincilik Ödülü''ne layık görülerek, dünyanın en iyi kemancıları arasında yerini aldı.

Dünyanın sayısız eserin sahnelendiği 1790 yılında yapılmış 800 kişilik Teatro Dell'a Aquila di Fermo Salonu'nda da kapanış galası konserinde sahne alan minik sanatçı, Ernst'in ''Othello Fantasy'' adlı eserin yorumuyla izleyicilerden büyük alkış topladı.
Daha önce de çeşitli yarışmalardan ödüllerle dönen kemanın minik ustası, aynı zamanda Türkiye'de 8 yaşındayken orkestra eşliğinde konser veren ilk solist unvanını taşıyor.
 

''Çok iyi hazırlanmıştım"

Berfin Aksu, yarışmada aldığı dereceden dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.
Yarışmada heyecanlandığını belirten Berfin, ''Bu yarışmanın bana gerçekten çok faydaları oldu. Özelikle benim yaşımdakilerin müzikteki seviyelerini gördüm. Çok güzel bir yarışmaydı. Çok iyi hazırlanmıştım. Bir ödül bekliyordum, kendimi hazır hissediyordum. Tekrar çok iyi hazırlanıp başka yarışmalara da katılmayı düşünüyorum'' diye konuştu.

Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekan Yardımcısı Turgut Pöğün de Berfin'in orkestralarla verdiği konserler ve yarışmalardaki başarısıyla lisans düzeyindeki bir öğrenci gibi performans sergilediğini söyledi.

Berfin'in bu başarısının en başta kendisi olmak üzere ailesi, hocası ve okulunun özverisi ve iş birliğiyle oluştuğunu dile getiren Pöğün, ''Masanın dört bacağı gibi Berfin'in yetişmesi için çalışıldı'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler