Şırnak'ta operasyon: 1 şehit

Şırnak Bestler Dereler bölgesi'nde tespit edilen bir grup PKK'li teröristi etkisiz hale getirmek için hava destekli büyük bir operasyon başlatıldı. Operasyonda mayın patlaması sonucu 1 asker şehit olurken, 3 asker yaralandı.

Yayınlanma: 04.06.2009 - 09:50
Abone Ol google-news

PKK’li teröristlerin geçiş güzergahlarından biri olan Şırnak’ın Bestler-Dereler Bölgesi’nde eylem hazırlığı içinde olduğu belirlenen bir grup teröristi etkisiz hale getirmek için sabaha karşı hava destekli büyük bir operasyon başlatıldı. Operasyonda 1 asker şehit olurken, 3 asker yaralandı.

Şehit asker ve yaralılar Şırnak Asker Hastanesi'ne kaldırılırken, yaralı askerlerin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı ile Çakırsögüt Tugay Komutanlığı’ndan kalkan Kobra tipi helikopterler teröristlerin bulunduğu ve gizlenebileceği mağaları bombaladı. Ardından bölgeye Sikorsky helikopterlerle Jandarma Özel Harekat Timleri indirildi. Teröristlerin kaçabileceği bölgeler ile stratejik alanlara indirilen timler, köy korucularıyla birlikte derin vadiler ve onlarca mağaranın bulunduğu Bestler Dereler Bölgesi’ni didik didik arıyor.

 

Genelkurmaylıktan açıklama

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ta bir güvenlik görevlisinin şehit olduğu, 3 güvenlik görevlisinin de yaralandığı olayın, teröristlerce tuzaklanan mayının patlaması sonucu meydana geldiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan bölücü terör örgütüyle mücadeleye ilişkin duyuruya göre, Şırnak'ın dağlık arazi kesiminde bugün saat 12.00 sıralarında bölücü terör örgütü mensupları tarafından tuzaklanan mayının patlaması sonucu bir güvenlik görevlisi şehit oldu, 3 güvenlik görevlisi yaralandı.

Hakkari'nin Çukurca ilçesi dağlık arazi kesiminde de dün saat 16.30 sıralarında görevden dönen güvenlik güçlerine bir grup terör örgütü mensubu tarafından uzun namlulu silah ve roketatarlarla ateş açıldı. Güvenlik güçlerince anında karşılık verilmesi üzerine teröristler ateşi keserek kaçtı.

Dün ayrıca, Çukurca'da terör örgütü mensuplarına ait, 1 adet Kanas keskin nişancı tüfeği, 3 adet şarjör, 13 adet RPG-7 roketi, 22 adet RPG-7 roket sevk fişeği, 200 adet makineli tüfek fişeği ve 345 kilogram gıda maddesi ele geçirildi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi dağlık arazi kesiminde de teröristlerce tuzaklanan 2 adet patlayıcı madde düzeneği bulunarak imha edildi.

Önceki gün Şırnak'ın Uludere ilçesinde yol yapım çalışmalarını yürüten özel bir firmaya ait 3 adet iş makinesi, bölücü terör örgütü mensupları tarafından kundaklandı.

Güvenlik güçleri, Hakkari'nin Çukurca ilçesi dağlık arazi kesiminde önceki gün buldukları bir adet patlayıcı madde düzeneğini de imha etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler