Ergenekon'da yeni gözaltılar

Ergenekon soruşturması kapsamında 5 ilde 40 adrese baskın yapıldı. GATA'dan bazı muazzaf subaylarında aralarında bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı. Ayrıca soruşturmayı yürüten özel yetkili Cumhuriyet savcılarınca, soruşturmaya ilişkin bazı kişiler hakkında ''arama kararı'' çıkartıldığı öğrenildi.

Yayınlanma: 04.06.2009 - 12:31
Abone Ol google-news

Ergenekon soruşturması kapsamında Ankara, İstanbul ve İzmir'in de içinde bulunduğu 5 ilde düzenlenen operasyonlarda aralarında subayların da bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı.

 

Yalova'da aramalar

Yalova'nın Armutlu ilçesinde bir evde arama yapıldığı bildirildi.
Yalova Valisi Mehmet Ersoy, gazetecilerin Ergenekon soruşturmasıyla ilgili soruları üzerine, Armutlu'da bir evde arama yapıldığını söyledi.

Yalova'da soruşturma kapsamında kimsenin gözaltına alınmadığını belirten Ersoy, ''Sadece Armutlu ilçemizde bir evde arama gerçekleştirildi. Bütün olay, bu kadar'' dedi. Vali Ersoy, arama yapılan ev hakkında ayrıntılı bilgi vermedi.


Sivil memur kadın gözaltında

İzmir Foça'daki Deniz Kuvvetleri'ne bağlı tesislere ses kayıt cihazıyla girmek isterken yakalanan ve askeri mahkemede yargılanan sivil memur kadın, soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ''Ergenekon Soruşturması''nı yürüten Cumhuriyet Savcısı'ndan gelen talimat üzerine D.B. adlı kadını Bayraklı'daki evinde gözaltına aldı.

Çınarlı'daki Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilen kadının, işlemlerinin ardından İstanbul'a gönderileceği bildirildi.

D.B, Deniz Kuvvetleri'nde sivil memur olarak çalıştığı Foça'daki askeri tesislere servis minibüsüyle girerken yapılan aramada, ses kayıt cihazıyla yakalanmıştı. D.B, kendisine cinsel tacizde bulunduğunu öne sürdüğü askeri personel Z.B. hakkında Foça Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu, kanıt toplamak için de ses kayıt cihazını getirdiğini söylemişti. Cihazda bazı kişilere ait ses kayıtları bulunurken, askeri mahkemeye çıkarılan D.B. tutuklanmış ve 42 gün cezaevinde kaldıktan sonra avukatının itirazı sonucu serbest bırakılmıştı.

D.B. hakkında ''emre itaatsizlikte ısrar'', ''müteaddit kişiler arası konuşmaları izinsiz olarak kayda alma'', ''madde-i mahsusa tayin suretiyle amire hakaret etme'' suçlarından dava açılmış, ayrıca yürütülen idari soruşturma kapsamında açığa alınmıştı.

 

Bazı kişiler hakkında "arama kararı" çıkartıldı

Soruşturmayı yürüten özel yetkili Cumhuriyet savcılarınca, İstanbul Nöbetçi 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurularak, soruşturmaya ilişkin bazı kişiler hakkında ''arama kararı'' çıkartıldığı öğrenildi.

Mahkeme tarafından verilen bu karar doğrultusunda, 5-6 ilde yapılan operasyonlarla bu kişilerin aranmasına başlandığı bildirildi. Ergenekon soruşturması kapsamında Ankara'da gözaltına alınan bir kişi, sağlık kontrolünden geçirildi.


Gözaltındaki Z.A Adliye Sarayı'na getirildi

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ergenekon soruşturmasını yürüten savcıların talimatı üzerine Ankara'da gözaltına aldıkları askeri bir kurumda sivil memur olarak çalışan Z.A'yı, Ankara Adalet Sarayı'na getirdi.

Buradaki adli tabiplikte sağlık kontrolünden geçirilen Z.A, daha sonra polis aracıyla Adliye Sarayı'ndan götürüldü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler