'Da Vinci''den 85. ameliyat

'Da Vinci'' adlı robotun özellikleri ile yapılan ameliyatlara ilişkin basın toplantısı düzenleyen Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Eyüp Gümüş, robotun 85 adet ameliyat gerçekleştirdiğini açıkladı. Robot bir üzüm tanesinin kabuğunu parçalamadan soyabiliyor.

Yayınlanma: 04.06.2009 - 13:34
Abone Ol google-news

İstanbul Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyatlarda kullanılan ve ''Da Vinci'' adı verilen robot ile 2008 Ağustos ayından bugüne kadar 85 ameliyat gerçekleştirildiği bildirildi.

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Eyüp Gümüş, ''Da Vinci'' adlı robotun özellikleri ile yapılan ameliyatlara ilişkin basın toplantısı düzenledi.

''Da Vinci'' robotuyla gerçekleştirilen ameliyat sayısının, 2008 Ağustos ayından bu yana 85'e ulaştığını belirten Gümüş, ''Bu ameliyatların 35'i prostat kanseri, 10'u böbrek ve 40'ı da rahim kanseri ameliyatı. Hepsi başarıyla sonuçlandı'' dedi.

Eyüp Gümüş, yaklaşık iki ay içerisinde de ''Da Vinci'' yöntemiyle gırtlak kanseri ameliyatlarına başlayacaklarını kaydederek, şu bilgileri verdi:
''Bu yöntem, insan elinin yapamadığı işlemleri daha kolay yapma imkanı doğuruyor. Bu da ameliyatın daha sağlıklı olmasını sağlıyor. Özellikle robot kullanılarak, prostatta, peniste sertleşmeyi sağlayan sinirler, bu işlemle daha rahat ve hassas bir şekilde ayrılabilir. Burada robot kollarının insan el bileğinden daha rahat hareket kabiliyeti olması ve alanı 20 kat büyütebilmesi neticesinde, işlerin daha rahat yapılması mümkündür. Hatta 'Da Vinci' yöntemiyle bir üzüm tanesi kabuğunun parçalamadan hassas bir şekilde soyulması bunun göstergesidir'' dedi.

Başhekim Gümüş, daha sonra ameliyathanede, ''Da Vinci'' kullanılarak bir üzüm tanesinin kabuğunun parçalanmadan nasıl soyulabildiğini tatbiki olarak gösterdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler