Çin'de karanlık gün

Çin bugün karanlık bir güne uyandı. Siçuan eyaletinin başkenti Çengdu'da meydana gelen otobüs yangıyle başlayan olaylar, Henan ve çevresinde fırtına ve Chongqing bölgesinde toprak kaymasıyla devam etti. Yangında 24, fırtınada 22, toprak kaymasında 59 kişi hayatını kaybetti.

Yayınlanma: 05.06.2009 - 06:18
Abone Ol google-news

Çin'de bir otobüsün yanması sonucu 24 kişinin öldüğü, 44 kişinin yaralandığı bildirildi. Şinhua ajansının haberinde, olayın ülkenin güneybatısında bulunan Siçuan eyaletinin başkenti Çengdu'da meydana geldiği, ayrıca 10 kişinin yanan otobüsten kurtulabildiği kaydedildi.

Yönetime bağlı bir internet sitesinde de, hastaneye kaldırılan 44 kişiden 27'sinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

Alevler içindeki otobüs ile yol kenarında yaralı insanların bulunduğu görüntüler televizyonda yayımlanırken, otobüsün nasıl yandığına ilişkin detaylı bilgi verilmedi, ancak olayla ilgili soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

 

Fırtına da 22 can aldı

Çin'in orta kesimindeki Henan ve çevresindeki bazı yerleşim birimlerini etkisi altına alan fırtınada ölenlerin sayısı 22'ye, yaralı sayısı da 117'ye yükseldi.

Şinhua ajansının haberinde, yoğun yağışlarla birlikte saatteki hızı 108 kilometreyi bulan rüzgarın bölgede gece boyunca etkili olduğu belirtilerek, ölümlerin çoğunun havada uçuşan ağaçlar ve ev kalıntılarından kaynaklandığı kaydedildi.

Haberde, fırtına nedeniyle yaklaşık 9 bin 800 evin yıkıldığı, gelen elektrik ve su kesintisinden 3 milyon civarında insanın etkilendiği ifade edildi.

 

Çin'de toprak kayması: 59 ölü

Çin'de bir maden bölgesinde meydana gelen toprak kayması sonucu 59 kişinin toprak altında kalarak öldüğü bildirildi.

Resmi Şinhua haber ajansı, Chongqing bölgesindeki kaza ile ilgili başka ayrıntı vermedi.

Bölgenin demir, doğalgaz ve diğer madenler bakımından zengin bir dağlık bölge olduğu belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler