SBS heyecanı başlıyor

İlköğretim öğrencileri için büyük önem taşıyan Seviye Belirleme Sınavlarına (SBS) yarın 8. sınıf, pazar günü ise 7. sınıf öğrencileri katılacak. 6. sınıflar ise 13 Haziran'ı bekleyecek. Sınava, 8. sınıflardan yaklaşık 1 milyon 30 bin, 7. sınıflardan 1 milyon 50 bin öğrenci girecek.

Yayınlanma: 05.06.2009 - 06:57
Abone Ol google-news

Seviye Belirleme Sınavlarına (SBS) heyecanı yarın başlıyor. Yarın 8 sınıflar, pazar günü ise 7. sınıflar sınava girecek. 6. sınıflar ise 13 Haziran'ı bekleyecek.

SBS, tüm il merkezleri ile yurtdışında Lefkoşa, Trablusgarp, Riyad, Medine, Cidde, Aşgabat, Bakü ve Bişkek'de gerçekleştirilecek. Sınava Türkiye saatiyle 10.00'da başlayacak.

8. sınıfların sınavı yarın saat 10.00'da başlayacak ve 120 dakika sürecek. Adaylara 100 soru yöneltilecek. 7. sınıfların sınavı da pazar günü saat 10.00'da başlayacak ve adaylar 90 soru yanıtlayacak. Sınav 100 dakika sürecek. Sınava, 8. sınıflardan yaklaşık 1 milyon 30 bin, 7. sınıflardan 1 milyon 50 bin öğrenci katılacak.

Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirme işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için adayların en geç saat 09.30'da sınav yerlerinde hazır olmaları gerekiyor. Adayların, sınava gelirken yanlarında fotoğraflı sınav giriş belgesi, nüfus cüzdanı veya pasaport, en az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi de bulundurmaları isteniyor. Kimlik belgeleri yanında olmayan öğrenciler kesinlikle sınava alınmayacak.


SBS'ye öğrenciler başı açık gelecek

Sınav başladıktan sonra ilk 30 dakika içinde gelen öğrenciler sınava alınacak, ilk 60 dakika içinde ise sınav salonu terk edilmeyecek. Sınav bitimine 15 dakika kala salonda özürlü öğrenciler hariç en az iki öğrenci sınıfta tutulacak. Öğrenciler sınava başı açık, temiz, düzenli ve aşırılığa kaçmayan bir kıyafetle girecek. Salon görevlileri öğrencilere soru kitapçıklarını ve cevap kağıtlarını kontrol ederek dağıtacak. Öğrenciler de kontrol ederek eksik sayfa veya baskı hatası varsa kitapçığın değiştirilmesini isteyecek.


Tarım işçi çocukları yedek salonda sınava alınacak

Soru kitapçıkları A ve B olmak üzere iki ayrı türde olup, öğrencilerin kitapçık türünü cevap kağıdına doğru olarak işaretleyip işaretlemediklerini salon görevlileri kontrol edecek. Sınav başvuru tarihinden sonra başka il ve ilçelerdeki okullarda nakli olan öğrencilerin durumları il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından değerlendirilerek, öğretim görmekte oldukları il ve ilçelerdeki sınav merkezlerinin yedek salonlarında sınava alınmaları sağlanacak. Tarım işçilerinin çocukları için de aynı uygulama gerçekleştirilecek.

8. sınıfların sınav sonuçları 13 Temmuz 2009'da, 6 ve 7. sınıfların sınav sonuçları 31 Temmuz 2009'da açıklanacak. Sonuçlar, http://www.meb.gov.tr ile http://oges.meb.gov.tr internet adreslerinde ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecek. Okul müdürlükleri internet adreslerinden sınav sonuç belgesinin çıktısını alacak, onaylayıp mühürleyerek imza karşılığı öğrenciye verecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler