Avcı: 3 Eylül bizim için önemli

KKTC Dışişleri Bakanı Avcı, Kıbrıs sorunu için 3 Eylüldeki görüşmelerin çok önemli olduğunu belirtti. Kıbrıs Türkleri'nin her zaman iyi niyetli ve soğukkanlı olduğunu kaydeden Avcı, buna rağmen Rum tarafındaki tahriklerin devam ettiğini söyledi.

Yayınlanma: 23.08.2008 - 12:03
Abone Ol google-news

KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Turgay Avcı, Kıbrıs sorununda 3 Eylül'de yeni bir süreç başlayacağına işaret ederek, Kıbrıs Rum yönetimini, tahrikkar eylem ve açıklamalardan kaçınmaya çağırdı.
Pile'de 19 Ağustos akşamı bazı KKTC vatandaşlarının mülklerine ve Atatürk Büstü'ne yapılan saldırıların ardından, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Başbakan Ferdi Sabit Soyer ve İçişleri Bakanı Özkan Murat ile birlikte bugün bugün Pile'yi ziyaret eden Avcı, ziyaretiyle ilgili olarak açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Talat ile Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın 3 Eylüldeki görüşmelerinin çok önemli olduğunu dile getiren Turgay Avcı, böyle önemli bir süreç içerisine girilirken Pile'de geçen gün düzenlenen ve Kıbrıslı Türkleri hedef alan saldırıların kabul edilemeyeceğini vurguladı.
Kıbrıs Türkleri'nin her zaman iyi niyetli ve soğukkanlı olduğunu kaydeden Avcı, ancak Rum tarafındaki tahriklerin devam ettiğini söyledi.

Rum yetkililerin son günlerde yaptıkları açıklamalarda dile getirdikleri toprak taleplerine dikkati çeken Avcı, ''Bunların doğru yaklaşımlar olmadığını'' belirtti.
İki liderin 15 gün sonra, adada eşit, adil bir çözüm bulmak için yeni bir süreç başlatacağını kaydeden Avcı, Rum tarafının tahrikkar açıklamalardan ve Pile'deki son saldırılar benzeri olaylardan kaçınması gerektiğini kaydetti.
Avcı, bu tür olayları kınadıklarını ve Pile ziyaretinin de bu kapsamda olduğunu dile getirerek, Tük vatandaşlarının tahriklere kapılmaması gerektiğini kaydetti.
Ortak yaşanan Pile'deki her olayın yeni başlayacak süreçte sorun yaratabileceğini belirten Avcı, Rum tarafını daha dikkatli olmaya çağırdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon