Terör saldırılarının yüzde 93'ü önlendi

Emniyet Genel Müdürlüğü, yıllık değerlendirme raporunda, "Özellikle bölücü terör örgütünün şehir merkezlerindeki muhtemel eylemlerinin yüzde 93'ü istihbari çalışmalar sonucu, deşifre edilerek önlenmiştir" denildi.

Yayınlanma: 05.06.2009 - 07:21
Abone Ol google-news

Emniyet Genel Müdürlüğü, 2008 yılında terörle mücadele konusunda hazırlanan yıllık değerlendirme raporunda, muhtemel terör saldırılarının yüzde 93'ünün önlendiği bildirildi.

Tüm polis birimlerinin faaliyetlerinin incelendiği raporda terörle mücadele konusunda da yapılan çalışmalar değerlendirildi. Bu değerlendirmede polisin, "Hukuk devleti ilkelerine ve insan haklarına saygı çerçevesinde, gerek toplumun tüm katmanlarıyla gerekse terörle mücadele eden kurum içi ve dışı tüm istihbari ve operasyonel birimlerle koordinasyon ve işbirliği içinde sürdürmektedir" değerlendirilmesinde bulunuldu.

Terör olaylarında 2008 yılında bir önceki yıla göre yüzde 20'ye varan bir azalma gözlendiği ifade edilen raporda, geçtiğimiz yıl yapılan bin 101 operasyonda 7 bin 127 kişinin yakalanarak adli makamlara sevk edildiği kaydedildi. Bu operasyonlarda, "Toplumda infial uyandıracak bombalama ve sabotaj türü terörist eylemler gerçekleştirilemeden engellendiği" belirtilirken ayrıca düzenlenen operasyonlarda 2 ton patlayıcı maddenin de ele geçirildiği bildirildi.

"Özellikle bölücü terör örgütünün şehir merkezlerindeki muhtemel eylemlerinin yüzde 93'ü istihbari çalışmalar sonucu, deşifre edilerek önlenmiştir" denilen raporda C-3, C-4, A-4 tipi patlayıcılardan 189, TNT tipi patlayıcılardan 304 ve diğer tipteki patlayıcılardan da bin 450 kilo olmak üzere toplam bin 943 kilogram ele geçirildiği kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler