Altın Koza etkinlikleriyle de sinemaseverleri kuşatacak

"16. Altın Koza Film Festivali" 8-14 Haziran tarihlerinde sanatseverlerle buluşacak. Festival, yarışma ve gösterim bölümleri dışında Nuri Bilge Ceylan Söyleşisi, Çocuklar İçin Kısa Film Atölyesi ve Sinema Dayanışma Gecesi, Ferhat Göçer Konseri gibi pek çok etkinliğe de sahne olacak.

Yayınlanma: 05.06.2009 - 07:37
Abone Ol google-news

Ulusal ve uluslararası film yarışmalarının dışında, dünyanın pek çok köşesinden ödüllü filmleri sanatseverlerle 8-14 Haziran tarihlerinde buluşturacak olan 16. Altın Koza Film Festivali kapsamında birçok etkinlik sanatseverleri bekliyor.

Festival kapsamında her yıl yapılan Sevgi Korteji ve Sinema Dayanışma Gecesi 10 Haziran Çarşamba günü yapılacak.

Festival konuklarının konvoylar halinde şehirde turlayacağı etkinlik saat 17.45'de başlayacak. Aynı gece Mimar Sinan Amfi Tiyatro'da ise Sinema Dayanışma Gecesi var. Gecede sinema sanatçıları halkı selamlayacak ve ardından Türk pop müziğinde son yılların dikkat çekici ismi Ferhat Göçer sahne alacak.


Nuri Bilge Ceylan söyleşisi

Festival kapsamında 12 Haziran Cuma günü, Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması'nın jüri başkanı ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan, bir söyleşi yapacak. Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda 17.30'da yapılacak söyleşiye ünlü yönetmenin yanı sıra, bugüne kadar Nuri Bilge Ceylan filmlerinde oyuncu, sanat yönetmeni ve senarist olarak görev yapan Ebru Ceylan, 2006 yapımı İklimler filminde oyuncu olarak görev yapan yönetmen Mehmet Eryılmaz, Üç Maymun filminin senaristlerinden olan ve filmde oyuncu olarak yer alan Ercan Kesal ve yine Üç Maymun filminin oyuncularından Hatice Aslan da katılacak. Nuri Bilge Ceylan sinemasının tartılaşacağı söyleşinin sinemaseverler tarafından büyük ilgi görmesi bekleniyor.


Sergiler

Festival kapsamında Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği (AFAD) tarafından Altın Koza'da Sinema Yüzleri başlıklı sergi M1 Tepe Alışveriş Merkezi'nde, Mehmet Baltacı ve Dr. S. Haluk Uygur'un arşivlerinden oluşan Tarihi Adana Fotoğrafları ve 2009 Altın Koza Ödülleri Yeşilçam Afiş Sergisi adını taşıyan sergiler ise Adana Kültür Sanat Merkezi (Tarihi Kız Lisesi Binası)'nde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.


Çocuklar için kısa film atölyesi

Festival kapsamında ayrıca, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema-TV Bölümü işbirliğiyle ilköğretim öğrencilerine Kısa Film Atölyesi gerçekleştirilecek. Öğrenciler bir filmin senaryo aşamasından prodüksiyon aşamasına kadar öğrencilere sinema öğretilecek. Atölye festival boyunca Adana Kültür Sanat Merkezi (Tarihi Kız Lisesi Binası)'nde gerçekleştirilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler