ABD, Obama için alarmda

Amerikalı federal yetkililer, ABD Başkanı Barack Obama'yı öldüreceğini iddia eden Daniel James Murray adlı kişinin peşine düştü. Ruhsatlı en az 8 silaha sahip olan Murray'in, "Barack Obama'yı öldürmekle görevli oldukları" yönündeki beyanatı yetkilileri alarma geçirmeye yetti.

Yayınlanma: 05.06.2009 - 09:01
Abone Ol google-news

Amerikalı federal yetkililer, ruhsatlı en az 8 adet silaha sahip olan ve ABD Başkanı Barack Obama'yı öldüreceklerine dair söylemlerde bulunan Daniel James Murray adlı kişiyi bulmak için alarm durumuna geçti.

CNN'in internet sitesinde verilen habere göre, banka hesaplarında hareket görülen ve Utah'daki bir bankadan kısa süre önce 85 bin dolar çeken Murray'nin, veznedara "Barack Obama'yı öldürmekle görevli oldukları" yönünde bir beyanda bulunduğu bildirildi.

Yapılan araştırma sonucunda Murray'nin, aralarında yarı otomatik tabanca ve altıpatlarların da bulunduğu en 8 adet ruhsatlı silahı olduğunun tespit edildiği, bunun ardından hakkında suç duyurusunda bulunulduğu ve olayın mahkemeye intikal ettirildiği belirtildi.

Utah'daki mahkemenin kayıtlarına göre, aslen New Yorklu olan Murray, birkaç kez görüldüğü Utah'daki "Zions First National Bank" de 19 Mayıs'ta 85 bin dolarlık bir hesap açtı. Murray, bu sırada veznedarla yaptığı konuşmada, "Obama döneminde ekonomideki düzensizliğin, para kaybetmeye başlayan insanların ayaklanmasına ve cinayetlere, ölümlere yol açacağına eminim" ifadesini kullandı.

27 Mayıs'ta bankaya geri dönen ve hesabından 12 bin dolar çekmek isteyen Murray, kimlik belgelerinin yetersiz olması ve parayı çekememesi üzerine, "Saygısızlık olarak algılama ama eğer bu parayı alamazsam birileri ölecek" diye konuştu. Bu ifadenin ardından banka müdürü çağrıldı ve eksiklere rağmen Murray parasını çekebildi.

Bankadan ayrılmadan önce tehditlerine devam eden Murray, bankacılık sisteminin çökeceğini, insanların öleceğini, tüm dünyada bir kaos yaşanacağını söyledi ve arından Barack Obama'yı hedef alan tehditler savurdu.

Murray'nin, bu olayın ertesi günü bankaya geri döndüğü ve tüm parasını çektiği belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler