"Ekonomik depresyondan çıkış için yeterli değil"

CHP İstanbul Milletvekili Esfender Korkmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafınadan açıklanan Teşvik Paketi'ni değerlendirdi. Korkmaz, paket için "Ekonomik depresyondan çıkış için yeterli değil" dedi.

Yayınlanma: 05.06.2009 - 11:21
Abone Ol google-news

CHP İstanbul Milletvekili Esfender Korkmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Teşvik Paketi'ni "Ekonomik depresyondan çıkış için yeterli değil" sözleriyle değerlendirdi.

Korkmaz, teşvik tedbirlerinin, krizden çıkışı tehdit eden faktörler, krizin derinliği ve nedenleri doğru teşhis edilmeden hazırlandığını söyledi. Teşvik Paketi için geç kalındığını da vurgulayan Korkmaz şunları kaydetti:
"Hükümet teşvikleri düzenlemekte geç kalmıştır. Bir yıla yakındır sanayi sektöründe kapasite kullanım oranı ve sanayi üretim endeksi düşmektedir. İşsizlik artmıştır. 2009 ilk çeyreğinde büyüme oranının eksi yüzde 10 dolayında olacağı anlaşılmıştır. Teşvik önlemleri kriz başlangıcında ve bir program içinde hazırlanmış olsaydı, piyasa ve ekonomik ajanların beklentilerini pozitif etkilerdi."

Teşvik paketi kapsamında iş verilecek 120 bin kişinin 6 ay sonra yine işsiz kalacağına dikkat çeken Esfender Korkmaz "Eğer iş aramayan işsizleri de katarsak toplam 6 milyonu geçen işsiz sayısı içinde 6 aylık 120 bin kişiye iş vermenin bir anlamı yoktur"dedi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon