Hava yolu şirketlerine hız uyarısı

Airbus şirketi, Rio-Paris seferini yaparken Atlas Okyanusu üzerinde bir Airbus uçağının kaybolmasının ardından, tüm müşterilerine uçakların ölçülen hızlarında tutarsızlık olması durumunda izlenecek prosedürle ilgili uyarıda bulundu.

Yayınlanma: 05.06.2009 - 12:11
Abone Ol google-news

Avrupalı uçak şirketi Airbus'tan bir yetkili, Air France'a ait A330 tipi bir uçağın 228 kişiyle kaybolmasıyla ilgili soruşturmayı yürüten Soruşturma ve Analiz Bürosu (BEA) tarafından geçerli kılınan uyarının, sadece uzun menzilli A330'lar değil, tüm Airbus uçaklarını ilgilendirdiğini belirtti.

Airbus'ın tüm müşterilerine gönderilen mesajın klasik olduğunu belirten Airbus yetkilisi, bunun kaza durumunda pilotlara izleyecekleri rutin prosedürün hatırlatması olduğunu kaydetti.

Fransız Havayolları Air France'a ait Airbus uçağının Rio-Paris seferini yaparken kaybolmasıyla ilgili soruşturma, uçak tarafından yapılan hız ölçümünde "tutarsızlık" bulunduğunu göstermişti.

Resmi soruşturmayla yükümlü Soruşturma ve Analiz Bürosu'ndan (BEA) yapılan açıklamada, uçağın gönderdiği otomatik mesajlardan, uçağın hız ölçümünde tutarsızlık bulunduğunun anlaşıldığı belirtilerek, uçağın hız ölçümü için değişik hesaplayıcıları bulunduğu ve bu ölçülen hızlar arasında tutarsızlık olduğu kaydedilmişti.

Soruşturmanın, ayrıca uçağın Atlas Okyanusu üzerindeki rotasının yakınlarında, ekvator bölgesinin karakteristik fırtınalarının bulunduğunu teyit etme olanağı verdiği belirtilmişti.

Faciayla ilgili teknik soruşturmayı yapan kuruluş, henüz geçerli olmayan ve doğrulanmamış bilgiler ışığında erken yorum ve spekülasyondan kaçınmanın doğru olacağı uyarısında bulunmuştu.

Fransız Le Monde gazetesi de dün, soruşturma ekibine yakın kaynaklara dayanarak, uçağın gerekenden yavaş uçtuğunu bildirmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler