"ABD'nin yoğun çabasını gösteriyor"

ABD Başkanı Barack Obama'nın Kahire yaptığı konuşmayı değerlendiren Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, "ABD Başkanı Barack Obama'nın Kahire'deki konuşması, Amerikan yönetiminin Müslüman dünyasıyla ilişkilerindeki ve Ortadoğu barış sürecindeki yoğun çabasını gösteriyor" ifadesini kullandı.

Yayınlanma: 05.06.2009 - 12:23
Abone Ol google-news

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, ABD Başkanı Barack Obama'nın dün Kahire'de yaptığı konuşmayı, "Müslüman dünyasına yönelik ve Ortadoğu barış süreci için önemli bir siyasi adım" olarak değerlendirdi.

Obama'nın açıkça ve kişisel bir inandırıcılıkla ortak değerler ve çıkarlar temelinde Müslüman dünyasıyla bir diyalog istediğini dile getirdiğini belirten Steinmeier, ABD Başkanının böylece karşılıklı ortaklık ve güven istediğinin işaretini verdiğini kaydetti.

Bu konuşmanın, Ortadoğu'da acilen gerekli ilerlemeler için önemli bir sinyal olduğunu belirten Steinmeier, şimdi Ortadoğu'da doğrudan görüşmelere yeniden başlanmasının önemli olduğunu, Almanya'nın da ABD ve diğer Avrupalı müttefikleriyle birlikte bunun için çaba harcadığını ifade etti.

Steinmeier, bu konuda ABD gibi, Ortadoğu'da iki devletli bir çözümden başka seçenek bulunmadığına inandıklarını, bunun için Yahudi yerleşim birimlerinin genişletilmesinin de durdurulması gerektiğini, Ortadoğu sorununun çözümü konusunda ABD'ye ve diğer Avrupalı müttefiklerine de bir dizi öneride bulunduklarını kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler