Atık pil toplama kampanyası

İzmir Büyükşehir Belediyesi , 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle "12. Atık Pil Toplama Kampanyası" düzenledi. Kampanyaya katılan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Yıldız Sezgin Yılmaz, "Gelecek nesiller için yaşanabilir bir dünya bırakmak için, en büyük desteği çocuklardan alarak çalışıyoruz. Önemli olan çevreye sahip çıkmak" dedi.

Yayınlanma: 05.06.2009 - 12:25
Abone Ol google-news

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle düzenlediği 12. Atık Pil Toplama Kampanyası başladı. Büyükşehir Belediyesi Personel Girişi'nde hazırlanan standa kullanılmış pilleri getirenlerin başında çocuklar yer aldı. Törene İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Yıldız Sezgin Yılmaz'ın yanı sıra çevre dostları katıldı.

Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği'nin (TAP) işbirliğinde bu yıl 5-9 Haziran 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan kampanyaya tüm çevrecilerin ilgi göstermesini beklediklerini belirten Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Yıldız Sezgin Yılmaz, "Gelecek nesiller için yaşanabilir bir dünya bırakmak için, en büyük desteği çocuklardan alarak çalışıyoruz. Önemli olan çevreye sahip çıkmak. 2008'de 8.6 ton atık pil toplanarak Harmandalı Düzenli Atık Depolama Alanı'ndaki Atık Pil Bertaraf Deposu'nda özel olarak oluşturulan alanda imha edilmişti. Bu yıl hedefimiz bu rakamın çok daha üstüne çıkmak " dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler