"Ecevit çizgisinde olduğumuzu göstereceğiz"

DSP Genel Başkanı Masum Türker, ''Ecevit çizgisinde olduğumuzu gösterdiğimiz zaman Rahşan Hanım'ın tekrar partiye dönüş yapabileceğini düşünüyoruz'' dedi.

Yayınlanma: 05.06.2009 - 12:25
Abone Ol google-news

DSP Genel Başkanı Masum Türker, partisinin Bartın il başkanlığında düzenlendiği basın toplantısında, Rahşan Ecevit'in sadece kurucu genel başkan değil aynı zamanda demokratik sol düşüncenin kuramcısı olduğunu söyledi.

Ecevit'in istifasının kendilerine yönelik olduğunu düşünmediklerini ifade eden Masum Türker, şöyle konuştu:
''Rahşan Hanım'ın istifası, onu gerekçe göstererek istifa eden milletvekillerinin farklı yorumlamaları, DSP'nin değişim ve yenilenme programı daha devreye sokulmadan belli kesimlerin çekindiğini ve bu değişimi arzulamadıklarını ortaya koyuyor. Rahşan Hanım'ın ayrılmasından üzüntülüyüz, inşallah geri döner. Çünkü partinin yönetimi daha bir gün önce belirlendi, herhangi bir icraatımız yok. İcraat olmadığı için 'Ecevit çizgisinden ayrılmıştır' demek arkadaşlarımızın hepsine haksızlık olur. Arkadaşlarımızın tamamını 2004'te parti meclisi adayı olarak Rahşan Hanım önermiştir.''


"Rahşan Hanım yanıltıldı"

Ayrılan milletvekillerinin bazılarının partinin sağa yönelmesini, sağ partilerle iş birliği yapmasını istediğini savunan Türker, şunları söyledi:
''DSP, Bülent Ecevit'in partisidir. DSP'nin çatısı altında bulunan bütün arkadaşlar ilkelerinden ödün vermezler. Bugün veya yarın Rahşan Hanım'dan randevu alıp neler yapacağımızı anlatacaktık, değişim ve yenilenme programımızı açıklayacaktık. Ancak bazı kişiler Rahşan Hanım'ı yanılttı. Bu olaydan sonra ne yapacağız, yolumuza devam edeceğiz.''

Türker, Rahşan Ecevit'in istifasını basından öğrendiğini ifade ederek, şöyle konuştu:
''Sonra genel merkeze geldi. Mevcut gerekçesi yönetimin şu anda Ecevit çizgisinden uzak olduğudur. DSP, Ecevit'in yolunda bir partidir. Rahşan Hanım'dan randevu alacaktık, fikirlerimizi paylaşacaktık ancak istifalar olunca bu kaldı. Bundan sonra artık başka kimse Rahşan Hanım'ı bahane edip onun üzerinden de siyaset yapamayacak. Ecevit çizgisinde olduğumuzu gösterdiğimiz zaman Rahşan Hanım'ın tekrar partiye dönüş yapabileceğini düşünüyoruz.''

Rahşan Ecevit'in elini öpmeye gideceklerini, ancak bazı güçlerin bunu istemediğini savunan Türker, ''Şu anda Ecevit 'Partiden istifa ettim' diyor. Arkadaşlarımın Ecevit'çi olmadığını söylüyor. Çalışacağız, Ecevit'çi olduğumuzu görecek. Ecevit'in partisi olduğumuzu hep göstereceğiz ve söyleyeceğiz'' diye konuştu.

Masum Türker, kurultay dolayısıyla taraf olmuş bazı kişilerin kendi açılımlarıyla partiden ayrılabileceğini belirterek, ''3 milletvekilinin istifasını zaten bekliyorduk. Bunlar demokratik sol mu, başka bir yolun yolcusu mu bakacağız'' dedi.


"Solda birlik düşüncemiz yok"

DSP olarak solda birlik düşünceleri olmadığına, partilerinin muhalefeti değil iktidarı hedeflediğine işaret eden Türker, şunları söyledi:
''Hedefimiz tek başına iktidardır. CHP bizim için kardeş partidir. Kardeşimizi ne yok etmeye çalışır ne de kardeşimizin evinin içine girip otururuz. Kendi işimizi yaparız, parlamentoda buluşur, gerekirse orada iktidar ortaklığı yaparız ama kimse bizi seçimlere girmekten alıkoyamayacak. Bu kesin kararımızdır. Kimseyle bu konuda görüşmemiz olmaz. İktidara alışkın, yatkın bir partiyiz.''

Türker, şu anda geleceğe baktıklarını belirterek, ''Gelecek de Türkiye'nin ekonomik krizi atlatmasıdır. Bu çıkarılan mayın yasası dolayısıyla Türkiye sınırlarının İsrail'e peşkeş çekilmesini önlemektir'' diye konuştu.

Gazetecilerle hatıra fotoğrafı çektirmek isteyen Türker, fotoğrafın başbakan seçildiğinde kendisi için hatıra olacağını kaydetti.

Masum Türker, Karabük Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası hizmet binasının açılış töreninde gazetecilere yaptığı açıklamada ise, Rahşan Ecevit'in, daha açıklanmadan parti yönetimini bahane ederek istifa etmesini doğru bulmadıklarını söyledi.

Dün istifa eden 2 milletvekilinin yaklaşımının yanlış olduğunu savunan Türker, şöyle konuştu:
''Partimizden başka istifa olamayacaktır. Racai Birgün hariç istifa eden 2 milletvekili, sağda bir yapılanmaya yönelecekler. Bugün istifa eden Birgün, aslında Rahşan hanım gibi yanlış bilgilendirilmiştir. Kendisine aktarılanlardan rahatsızlık duymuştur. Recai bey ve diğer 2 arkadaşımın istifalarını birbirine karıştırmamak lazım. Rahşan hanım, bizim yönetimimiz çalışmaya başladığı an geri dönecektir. Ben, başkanlar kurulunu belirleyip Rahşan hanımın elini öpmeye gidecektim, randevuya 1 gün kala Rahşan hanım bu yöne itildi. Kongrede aradığını bulamayan her siyasi partide istifalar olur, bu doğaldır.''

 

Suriye sınırındaki mayınlar

Suriye sınırındaki mayınlara da değinen Türker, konunun su kaynaklarıyla da bağlantılı olduğunu belirtirken, ''Mayınların temizlenmesiyle ilgili kanun geçti. Ama ben buradan ilan ediyorum, bu işi alacak müteahhitlere sesleniyorum. Biz iktidar olduğumuz zaman, ihaleyi benzer kanunlarla iptal edeceğiz. Buranın, kolunu bacağını kaybetmiş insanlara verilmesi gerekir, onların hakkıdır.'


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler