Baykal'dan başarı dileği

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Seviye Belirleme Sınavları (SBS), Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ve Yabancı Dil Sınavı'na (YDS) girecek öğrencilere başarı diledi.

Yayınlanma: 05.06.2009 - 13:27
Abone Ol google-news

CHP'den yapılan açıklamaya göre Genel Başkanı Deniz Baykal, yarın SBS ile başlayacak ve 21 Haziranda YDS ile sona erecek sınavlara girecek öğrencilerle anne, baba ve öğretmenlerine yönelik bir mesaj yayımladı.

Sınav sisteminin adaletsiz, hedefsiz, eşitlik anlayışına ters olduğunu herkesin bildiğini ve değişmesi gerektiğine inandığını ifade eden Baykal, ''bugüne kadar köklü, sorunu çözebilecek uzun vadeli, kalıcı bir düzenleme yapılamadığını ve sınavların kapıyı çaldığını'' belirtti.

Baykal, ''Milyonlarca çocuğumuz, eğitim ve sosyal yaşamlarının en önemli kilometre taşı olan bu sınavlarda haksız, adaletsiz ve eşitlik anlayışının çok dışında yarıştırılacaklar'' dedi.

Öğrencileri binbir güçlükle bu sınavlara hazırlayan anne ve babalarıyla öğretmenlerin de bu yarışın bir parçası olduğunun ve çok büyük özverilerde bulunduklarının altını çizen Baykal, şunları kaydetti:
''Ben bu aşamada, 15 günde 5 kez sınava girecek olsalar da çocuklarımızın hem kendileri hem de onlar için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan anneleri, babaları, öğretmenleri için üzerlerine düşeni yapacaklarını biliyor, onlara inanıyor ve güveniyorum. Ama şunu da hatırlatmak istiyorum ki bu sınavlar, her şeyin sonu değildir. Bunlar bir başlangıçtır.

Bu sınavlarda ortaya çıkması muhtemel olumsuzlukların sorumlusu da çocuklarımız, anneleri, babaları, öğretmenleri değildir. Bu duygu ve düşüncelerle SBS'ye, YDS'ye ve ÖSS'ye girecek öğrencilerimize içten sevgilerimle başarılar diliyor, kendilerine emek veren öğretmenlerini, hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan anne ve babalarını da kutluyor ve kendilerine teşekkür ediyorum.

Unutmayın sevgili yavrularımız, hepimiz size güveniyor ve sonuç ne olursa olsun sizleri çok seviyoruz.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler