TBMM ödülleri başvuruları

TBMM Onur Ödülü ile TBMM Üstün Hizmet Ödülü için başvurular, 8 Haziran Pazartesi günü sona erecek. Onur Ödülü için önerilenler arasında Orhan Pamuk, İlber Ortaylı, Fazıl Say ve Ekmeleddin İhsanoğlu bulunuyor.

Yayınlanma: 05.06.2009 - 13:34
Abone Ol google-news

Üçüncüsü bu yıl verilecek olan TBMM Onur Ödülü ile TBMM Üstün Hizmet Ödülü için başvurular devam ediyor. TBMM Onur Ödülü için milletvekilleri tarafından şimdiye kadar önerilenler arasında Nobel ödüllü Yazar Orhan Pamuk, Prof. Dr. İlber Ortaylı, sanatçı Fazıl Say ve İslam Konferansı Örgütü Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu yer alıyor.

Vali ve İl Genel Meclisi kararıyla da önerilebilen TBMM Üstün Hizmet Ödülü içinse bugün itibariyle 75 kişi ve kuruluş önerildi.

Her iki ödül için aday başvuruları, 8 Haziran Pazartesi günü saat 17.00'ye kadar yapılabilecek. Başvurulardan sonra belirlenecek bir tarihte TBMM Başkanlık Divanı toplanacak.

Meclis Başkanı Köksal Toptan'ın başkanlığında toplanacak Başkanlık Divanında, ödüllerin kimlere verileceği karara bağlanacak. Daha sonra da TBMM Onur Ödülü ile TBMM Üstün Hizmet Ödülü'nün sahiplerine verilmesi için ayrı tarihlerde tören düzenlenecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler