Önlemler üst düzeyde

Orta öğretim öğrencileri üzerinde yapılacak Seviye Tespit Sınavı için bir dizi önlem alınıyor. Bu ay, arka arkaya yapılacak olan sınavlarda, öğrencilerin olumsuz koşullardan etkilenmemesi için Emniyet Genel Müdürlüğü önlemleri aldı.

Yayınlanma: 05.06.2009 - 13:47
Abone Ol google-news

Bu hafta orta öğretim öğrencileri üzerinde yapılacak Seviye Tespit Sınavı için tüm Türkiye'de bir dizi önlem alındı. Türkiye genelinde bu ay arka arkaya yapılacak sınavlarda öğrencilerin olumsuz koşullardan etkilenmemesi için Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından bir dizi önlem alındı.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, sınav günleri toplu taşıma araçlarının sayıları artırılarak adayların sınavların yapılacağı bölgelere kolayca ulaşmaları sağlanacak.

Sınav süresince sınav merkezleri çevresinde seyyar satıcıların bağırarak satış yapmalarına izin verilmeyecek, inşaatlarda gürültülü çalışma yapılması engellenecek, bu arada TCDD yetkilileri ile işbirliği yapılarak sınav merkezleri yakınında trenlerin siren çalması önlenecek, sınav merkezlerine öğrencilerin cep telefonuyla girmelerine izin verilmeyecek, İl Sağlık Müdürlükleri'nce de sınav yapılacak bölgelerde gerekli önlemler alınacak.

Sınav günleri alınacak diğer önlemleri ise şöyle sıraladı:
"Sınav yapılacak binalar sınav yöneticileri tarafından saat 07.00'den itibaren açık tutulacaktır. Güvenlik güçleri de sınav binalarında en geç saat 07.30'da hazır bulunacaklardır. ODTÜ merkezinden 70 araçla sınav binalarına dağıtılacak olan soruların yerlerine ulaştırılması ve sınav bitiminde de tekrar ODTÜ merkezine aynı şekilde dönüşümünün sağlanması için gerekli güvenlik tedbirleri alınacaktır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler