AKM için ihale süreci başladı

Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) yenilenme ve onarım çalışmalarına ilişkin ihale 29 Haziran'da yapılacak.

Yayınlanma: 05.06.2009 - 14:09
Abone Ol google-news

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin kültürel mirasının bir parçası haline gelen Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) mimari uygulama ve güçlendirme projelerinin, 25 Nisan'da Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Koruma Kurulu tarafından onaylandığı hatırlatıldı.

Açıklamada, yapı için hayati önem taşıyan ses, ışık, sahne sistemlerinin de yenilenmesini içeren çok katmanlı projenin ise 29 Mayıs'ta Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca sonuçlandırıldığı belirtildi.

AKM'nin mevcut malzemesi dikkate alınarak hazırlanan cephe projesinin de 29 Mayıs'ta Bakanlık ve Koruma Kurulu'nca onaylandığı kaydedilen açıklamada, yenileme çalışmaları kapsamında binanın statik açıdan güçlendirilmesi, onarımı, mimari açıdan geliştirilmesi, daha iyi hizmet verebilir hale getirilmesi, ihtiyaç duyulan elektro mekanik sistemlerin yenilenmesi çalışmalarının gerçekleştirileceği ifade edildi.

Bina iç bölümleri ve dış cephelerinin teknolojik donanımlarının mekan-çevre ilişkisi gözetilerek yapının simgesel dokusunu koruyacak şekilde yapılacağı tüm güçlendirme çalışmalarının, güncel ihtiyaçlara ve tüm yasal gerekliliklere cevap verecek nitelikte olacağı bildirilen açıklamada, şu bilgiye yer verildi:
''İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Koruma Kurulu tarafından projeleri onaylanan AKM'nin yenilenme ve onarım çalışmaları için ihale sürecini başlattı. 29 Haziran'da yapılacak ihalenin ardından başlayacak çalışmaların 2010 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması öngörülüyor.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler