"Siz ceket ve kravatla mı yıkanıyorsunuz?"

Gün geçmiyor ki İtalya Cumhurbaşkanı Silvio Berlusconi'nin adı yeni bir skandala karışmasın. İspanyol El Paris gazetesinde jakuziye girerken çekilen görüntüleri yayımlanan cumhurbaşkanı her zamanki gibi umarsızdı. Gazeteye tazminat davası açacağını söyleyen Berlusconi fotoğraflar için, "Siz ceket ve kravatla mı yıkanıyorsunuz" diye karşılık verdi.

Yayınlanma: 05.06.2009 - 14:10
Abone Ol google-news

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, Sardinya adasındaki özel villasında ağırladığı konukların özel fotoğraflarını yayımlayan İspanyol El Pais gazetesi hakkında tazminat davası açacak.

Berlusconi, El Pais gazetesinin özel yaşamı ihlal suçunu işlediğini savunarak, "O fotoğrafların tümü masumane görüntülerdir. Ancak onları yayımlamak özel yaşamı ihlaldir" dedi.

Berlusconi, bugün bir radyoya yaptığı açıklamada, El Pais'de yayımlanan fotoğraflarla ilgili olarak, "Fotoğraflarda, konuklara tahsis edilmiş bir evin içinde jakuzide yıkanmakta olan insanlar görülüyor. Öyle bir ortamda özgürce davranmaları normaldir. Ama uzaktan teleobjektiflerle insanları o vaziyette görüntülemek tam bir skandaldır" diye konuştu.

Berlusconi, kendisine konukların çıplak olduklarının hatırlatılmasına karşılık ise "Siz ceket ve kravatla mı yıkanıyorsunuz" diye karşılık verdi.

Berlusconi'nin avukatı Niccolo Ghedini ise bugün yaptığı açıklamada, "İspanya yargısı nezdinde El Pais'e tazminat davası için işlemlere başladık. Bunlar suç işleyerek çekilmiş fotoğraflardır" dedi.

Ghedini, El Pais'den alıntı yapanların da suç işlemiş olacaklarını iddia ederek, "İtalyan yargısı yasal olmayan biçimde çekildiği için o fotoğraflara el koyma kararı almıştı. Dolayısıyla bu fotoğrafların dünyanın hiçbir yerinde satılamayacağı açıktır. Fotoğrafları El Pais'e atfen İtalya'da yayımlayanlar da suç işlemiş sayılırlar" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler