CHP'den intihar olaylarına araştırma istemi

CHP, artan cinnet, cinayet ve intihar olaylarının nedenleri ile toplumsal yapı üzerindeki etkilerinin belirlenmesi ve gerekli önlemlerin alınması amacıyla Meclis Araştırması açılmasını istedi.

Yayınlanma: 05.06.2009 - 14:16
Abone Ol google-news

CHP Kocaeli Milletvekili Cevdet Selvi ve arkadaşları tarafından TBMM Başkanlığı'na sunulan Araştırma Önergesi'nde, cinnet, cinayet ve intihar olayların ''vahşet'' boyutuna ulaştığı iddia edildi.

Şiddet olayları ile cinnet, cinayet ve intihar olaylarındaki artışın, toplumu derinden etkilediği ve tedirgin ettiğini, toplumsal yapıyı tehdit eder hale geldiği ileri sürülen önergede, ''Vahşet boyutuna ulaşan bu yaşanan olaylar, toplumda 'toplumsal cinnet mi geçiriyoruz?', 'cinnet toplumu mu oluyoruz?', 'öfke ve şiddet toplumuna mı dönüşüyoruz?' sorularının ciddi bir biçimde sorulur hale gelmesine neden olmuştur'' denildi.

Önergede, toplumu derinden etkileyen ve toplumsal yapıyı tehdit eder hale gelen cinnet, cinayet ve intihar gibi şiddet olaylarının nedenleri ile toplumsal yapı üzerindeki etkilerinin belirlenmesi ve gerekli önlemlerin alınması amacıyla Meclis Araştırması açılması istendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler