DSP'de deprem sürüyor

DSP'nin kurucu Genel Başkanı Rahşan Ecevit'in istifası ve DSP'li bazı milletvekillerinin de partiden ayrılmalarının ardından, gözler il örgütlerine çevrildi. Ankara İl Başkanı Durak Karabulut istifasını verirken, Rahşan Ecevit'e yakın yaklaşık 20 il başkanının da istifa etme kararı aldığı ifade edildi.

Yayınlanma: 06.06.2009 - 06:37
Abone Ol google-news

DSP'nin kurucu Genel Başkanı Rahşan Ecevit'in istifasının ardından DSP'deki depremin şiddeti artarak devam ediyor. Ecevit'le birlikte Ankara Milletvekilleri Emrehan Halıcı ve Mücahit Pehlivan ile İzmir Milletvekili Recai Birgün'ün de istifalarının ardından DSP İl örgütlerinde de hareketlenme başladı.

Ankara İl Örgüt Başkanı Durat Karabulut il yönetimindeki bazı kişiler, şu anki DSP yönetimini, DSP'nin misyonunu bitirecek bir 'Tasfiye Kurulu' niteliğinde olduğunu ifade ederek istifalarını verdiler.

Yerel seçimlerin ardından gidilen olağanüstü kurultayda Genel Başkanlığa seçilen Masum Türker'e yönelik tepkiler doğrultusunda, Rahşan Ecevit'e yakın yaklaşık 20 il başkanının da istifa etme kararı aldığı ifade edildi. Ecevit'e yakın, daha çok İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu illerinde bulunan örgüt başkanlarının istifaları bekleniyor. Kurultay'dan üç gün sonra DSP Genel Merkezi'ne istifa dilekçesini ileten ancak Genel Başkan Masum Türker'in iknasıyla istifasını askıya alan Kilis İl Başkanı İrfan Yılmaz Aksoy'un da son gelişmelerin ardından istifası resmileştirmesi bekleniyor. Aksoy yaptığı açıklamada, Rahşan Ecevit'in istifa etmesinin son derece üzüntü verici olduğunu belirtti.

Adana İl Başkanı Ali Nejdet Kibritçi de, istifasını genel merkeze iletenlerden. Kibritçi, DSP yönetimini istifaları saklamakla suçladı. Yine Kars İl Başkanı Hasan Ahmetoğlu kendisinin Rahşan Ecevit'in atamış olduğu başkanlardan olduğunu söyleyerek istifa sinyalleri verdi. Kırşehir'de de, İl Başkanı Niyazi Çoşar "Ecevit'in ruhu için buradayım" diyerek istifa edebileceğini ortaya koydu.

Öte yandan Ecevit'le birlikte partiden istifa eden vekillerin bundan sonraki süreçte bağımsız olarak DSP il örgütlerini ziyaret ederek "karşı hareket" başlatacakları ifade ediliyor. Yine, DSP'nin kurultaydan önceki genel başkanı Zeki Sezer'i destekleyen il başkanlarının da istifa kararını tartıştıkları belirtiliyor.


DSP'den istifa eden bazı vekiller CHP'ye yöneliyor

Öte yandan, TBMM'de kulislerinde DSP'den daha önce istifa eden Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli ile partiden ihraç edilen Ahmet Tan'ın CHP ile yakın temasa geçtiği konuşuluyor. İçli ve Tan'ın CHP'den teklif bekledikleri ifade edilirken, CHP kurmaylarının da bu iki isme sıcak baktığı belirtiliyor. İçli, "Ben DSP'ye maddi manevi görevimi yerine getirdim, içim rahat" dedi.


Sarıgül hızlandı

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de partide yaşanan bu gelişmelerin ardından kurmaylarıyla toplanarak yol haritasını masaya yatırdı. Sarıgül'ün kendisi henüz bu konuda net bir açıklama yapmazken, iki hafta içinde partiden istifa ederek yeni parti oluşumuna hız vermesi bekleniyor. Sarıgül'ün yeni parti kurmasıyla birlikte kendisine yakın DSP'liler tam destek verecek. Sarıgül'e yakın bazı DSP'liler, "Sarıgül partiden ayrılır ve yeni bir heyecan ortaya koyarsa biz de ona destek veririz" dediler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler