'Geç alınmış bir karar'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bihlun Tamaylıgil, Deniz Feneri e.V. olayıyla bağlantılı olarak Zahid Akman ve Zekeriya Karaman dahil 18 kişinin mal varlıklarına mahkeme kararıyla tedbir konulmasının "çok saygın ama geç alınmış bir karar" olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 06.06.2009 - 07:01
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bihlun Tamaylıgil, dün mal mal varlığına tedbir konulan RTÜK Başkanı Zahid Akman'ı istifaya çağırırken, "Tedbir kararı diğer benzer olaylara örnek olmalı. Böylece İslami holdinglere Almanya'da trilyonlarını kaptırmış onbinlerce vatandaşımız bir nebze olsun rahat nefes alabilir ve paralarını geri alma şansını yakalayabilir" dedi.

Tamaylıgil, yazılı açıklamasında mal varlığına el konulması işleminin, söz konusu kişilerin ortağı oldukları şirketlerde sermaye azaltma yoluna giderek varlık kaçırdıkları iddiasına dayandığını bildirdi.

Dava dosyasının aylardan beri sürüncemede bırakıldığını, dava açılmamasının ister istemez akla bu kuşkuyu getirdiğini savunan Tamaylıgil, "Şimdi zaman geçirilmeden yargı süreci hızlandırılmalı, delil karartıldığı iddiaları da göz önünde bulundurularak zanlılar yargıç önüne çıkarılmalıdır. Başbakan da kendisinin sıkı sıkıya sarıldığı dokunulmazlık zırhını RTÜK Başkanı'nın üzerinden almalı, Zahid Akman yargı önünde hesap vermeden RTÜK Başkanlığından da, üyelikten de istifa etmelidir" dedi.

Deniz Feneri olayıyla bağlantılı olarak mahkemenin verdiği tedbir, mal varlığına el koyma kararının benzeri iddiaların yaşandığı diğer olaylara örnek olması dileğinde bulunan Tamaylıgil, "Böylece İslami holdinglere Almanya'da trilyonlarını kaptırmış onbinlerce vatandaşımız bir nebze olsun rahat nefes alabilir ve paralarını geri alma şansını yakalayabilir" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler