"Harcama çekinin kabul edilmemesi basiretsizlik"

Türkiye Kamu-Sen, piyasanın canlanması için devlet tarafından dar ve sabit gelirlilere "harcama çeki" verilmesi önerilerinin siyasi irade tarafından kabul edilmemesini "basiretsizlik" olarak değerlendirdi.

Yayınlanma: 06.06.2009 - 09:33
Abone Ol google-news

Türkiye Kamu-Sen Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, sendikanın ekonomik krizden çıkılması, bugüne kadar uygulanan yanlış ekonomik politikaların dar ve sabit gelirliler üzerinde yarattığı tahribatın onarılması ve yaraların sarılması için işsizlere iş, üreticilere ürettiklerini satma imkanı sunulması, dar ve sabit gelirlilere harcama çeki verilmesi önerisinde bulunduğu hatırlatıldı.

Türkiye Kamu-Sen, "Bugüne kadar yapılan uygulamalardan ve hükümet yetkililerinin yaptığı açıklamalardan gördüğümüz kadarıyla siyasi iradenin tabanın sesine kulak vermeye niyeti yoktur" iddiasında bulundu.


"Tulumbaya su döktük"

Açıklamada, Türkiye Kamu-Sen'in harcama çeki projesinin uygulanabilirliğini göstermek için kendi çalışanlarına harcama çeki dağıttığı, yani piyasanın canlanması için "tulumbaya su döktüğü" belirtilerek, "Harcama çeki talebimizi bir kez daha yineledik. Ancak, sendikamız gerek Başbakan Erdoğan'ın gerekse Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'in 'harcama çeki' konusunda görüşlerini dinledikten sonra, siyasi iradenin bu konuda basiret gösteremeyeceğini maalesef anlamıştır" denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler