Çevrecilerden tepki yağdı

Başbakan'ın sözleri için "Çevrecinin daniskasından haberdar değildik" dediler. TEMA Vakfı Kurucu Onur Başkanı Hayrettin Karaca, Başbakan'ın sözlerini değerlendirirken, şunları söyledi: "TEMA Vakfı olarak 50 kişi değiliz, 340 bin kişiyiz. Artık gelin hep beraber olalım, Türkiye'nin sorunlarına sahip çıkalım. Biz hazırız. Acaba Başbakan hazır mı?"

Yayınlanma: 01.09.2008 - 08:48
Abone Ol google-news

Çevreciler, kendilerini boş zamanlarında bu işi yapmaklave 50-60 kişiyle yürüyerek Türkiye yürüyormuş gibi göstermekle suçlayan, kendisinin ise çevrecinin daniskasıolduğunu iddia eden Başbakan Tayyip Erdoğana tepki gösterdiler.

Greenpeace Akdeniz Genel Direktörü Uygar Özesmi Greenpeacein Türkiyede 20 bin destekçisi olduğunu ve yaşanılabilir bir çevre için durmaksızın çalıştıklarını belirtti. Özesmi: Başbakan’ın yaptığı bu açıklamalar, onun kendi ülkesinin topraklarına, havasına ve denizlerine verdiği önemi gösteriyor. Ve kendi halkının sağlığına verdiği önemi de. Türkiyenin iklim değişikliğiyle mücadele için yenilenebilir enerjilere yatıracağı paraları, nükleer ve termik santrallara kaydırması mı çevreciliktir? Başbakan anayasayı dikkatli okumalı. Sağlıklı bir çevrede yaşamayı talep etmek anayasal hak ve görevdirdedi.

Çevre Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Kilim de, Anayasa ve kanunlara göre herkesin çevrenin korunması ve kirliliğin önlenmesi ile görevli olduğunu biliyorduk. Bunlara ilave olarak çevre konusunu bir tüketim sektörüne dönüştüren profesyonel çevrecileri de son zamanlarda sahnede görmeye alışmıştık ama Çevrecinin daniskasından haberdar değildikşeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler